Kuvala ručak, malo popila pa napala supruga i svekrvu: Žena u Zagrebu napravila haos, kažnjena je novčano

 
  • 1

Prema presudi koja je doneta ovih dana, 34-godišnjakinja sa šireg zagrebačkog područja je u oktobru oko 13 sati u porodičnoj kući "sa koncentracijom alkohola od 3,08 promila ponovila psihičko nasilje u porodici na štetu supruga"

Žena sa šireg zagrebačkog područja koja je u oktobru pijana napala i vređala supruga i svekrvu pred dvogodišnjim sinčićem proglašena je krivom i kažnjena novčano.

Prema presudi koja je doneta ovih dana, 34-godišnjakinja sa šireg zagrebačkog područja je u oktobru oko 13 sati u porodičnoj kući "sa koncentracijom alkohola od 3,08 promila ponovila psihičko nasilje u porodici na štetu supruga", prenosi Jutarnji list.

"Tokom svađe, hodajući po kući, udarala je nogama po sobnim i ulaznim vratima te ga psovala (supruga) i vređala rečima: Je** ti bog mater, idi svojoj majci ku**i. Nakon što je otišao u kuću u kojoj živi majka, u istom dvorištu, došla je za njim i udarala snažno rukama i nogama po zaključanim ulaznim vratima. Pritom je vređala svekrvu pogrdnim rečima: Je** ti bog mater, dvolična ku**o. To je kod supruga i svekrve izazvalo strah, uznemirenost i povredu dostojanstva, a žena je već osuđivana u januaru zbog nasilja u porodici u pijanom stanju", ističe prekršajni sudija u presudi.

Optužena je na sudu sve priznala. Kaže kako je tog dana kuvala i spremala po kući, konzumirala crno vino i napila se. Tad je krenula u verbalni sukob sa suprugom.

"Bila sam pijana i govorila sam suprugu i svekrvi ono što ne mislim. Žao mi je što sam se dovela u ovakvu situaciju zbog svih članova porodice jer smo inače u dobrim odnosima. Svesna sam svega, već ranije sam zbog iste stvari bila i u zatvoru, ali obećavam da se to više nikad neće ponoviti", rekla je optužena.

Suprug je otkrio kako je sve eskaliralo nakon što je njegova žena popila sav alkohol i otišla u prodavnicu da kupi još.

"Kad je došla s novom flašom, uzeo sam je, pa je počela agresivno da se ponaša. Nakon svega, moja majka je odlučila da pozove policiju", ispričao je muž.

Svekrva je rekla kako je sa snajom inače u dobrim odnosima, sem kad konzumira alkohol pa tad postane agresivna jer u tim trenucima ne zna da se kontroliše.

Žena je proglašena krivom i kažnjena sa čak 7.600 kuna (oko 1.000 evra) i 100 kuna troškova postupka. Kako je u pritvoru provela od 14.50 sati jednog dana do drugog do 13 sati, od kazne joj se odbija 600 kuna i ostaje joj da plati 7.100 kuna. Presuda je nepravosnažna i na nju može da se žali.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA