Napadnut LGBTIQ centar u Podgorici: Pretili osoblju i klijentima, pokušali da razbiju staklo

 
  • 1

Iz Juventasa su dostavili i video snimak napada, sa sigurnosnih kamera LGBTIQ centra

Nevladina organizacija Juventas saopštila je da su danas popodne napadnute prostorije LGBTIQ Drop in centra u Podgorici.

"Šest lica je sa metalnim šipkama u rukama pretilo osoblju LGBTIQ centra i prisutnim klijentima i pokušalo da razbije staklo na ulaznim vratima. Ovom napadu je prethodilo više incidenata koji su se tokom prethodnih dana dogodili u okolini LGBTIQ centra, kada je više mladića pretilo osoblju centra nakon završetka radnog vremena kada su odlazili kući", navodi se u saopštenju.

Iz Juventasa su dostavili i video snimak napada, sa sigurnosnih kamera LGBTIQ centra.

Nevladine organizacije Juventas, Queer Montenegro, Spektra, Stana i Montenegro prajd, koje deluju u tom prostoru u kom se pružaju psihosocijalni servisi podrške za LGBTIQ osobe i koji, kako navode, predstavlja centar razvoja LGBTIQ zajednice u Crnoj Gori od 2012, zahtevaju od nadležnih institucija da "hitno pronađu napadače i procesuiraju ih u skladu sa zakonom", pišu Vijesti.

"Imajući u vidu da se ovakvi događaji tokom 2022. godine događaju kontinuirano, bez adekvatnog odgovora insitucija sistema, poručujemo da ćemo beskompromisno nastaviti našu borbu protiv nasilja i mržnje, ma od koga ona dolazila. Pozivamo ukupnu javnost, donosioce odluka i međunarodnu zajednicu da ulože sve napore da se zaustave zabrinjavajuće rastuća mržnja i netrpeljivost koje u Crnoj Gori postaju svakodnevica i razaraju društvo", zaključuje se u saopštenju.

Video: Nemica došla u Beograd na Prajd: Dočekale su nas pravoslavne demonstracije, u Nemačkoj je zabava

(Telegraf.rs)

Video: Počela izgradnja kompleksa "Green line" na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA