Olujno nevreme izazvalo poplave u Crnoj Gori: Voda dolazi do kuća, stanovnici evakuisani

Ekipe lokalnih službi su na terenu od ranih jutarnjih sati, i očekuju pomoć države

  • 0

Olujno nevreme praćeno jakom kišom izazvalo je poplave u Crnoj Gori i to u Beranama, Plavu, Gusinju i Andrijevici. Najteža situacija je u Gusinju, gde je poplavljeno oko 50 kuća, a više od 100 kuća i drugih objekata ugroženo. Zbog izlivanja reka i potoka pod vodom je i centar te varošice.

Ekipe lokalnih službi su na terenu od ranih jutarnjih sati i očekuju pomoć države.

U Beranama se izlio Lim. Poplavljeno je romsko-egipćansko naselje Riversajd, kao i naselje Donji Talum sa druge strane Lima.

U beranskom Udruženju za podršku Roma i Egipćana tvrde da je većina stanovnika Riversajda napustila kuće i da večeras nemaju gde da spavaju, pišu Vijesti.

Stanovnici Donjeg Taluma, nezdovoljni reakcijom lokalnih službi, organizovali su protestnu vožnju kroz grad, a na 15-ak minuta su blokirali ulicu ispred zgrade Opštine.

Više od deset domaćinstava ugroženo je u Plavu. Reč je o kućama i imanjima uz reke Grnčar i Lim.

Potpredsednik Opštine Gusinje Edon Balidemaj rekao je da je situacija u opštini Gusinje alarmantna.

- Ako znamo da smo prethodnih dana imali obilne padavine kiše, a sinoć i olujni vjetar, tako je došlo do rasta nivoa reka na našoj teritoriji, ali ovaj put su i potoci ozbiljno ugrozili stanovnike, pogotovo u selima Koljenovići, Kruševo i Martine. Oko 50 kuća je već poplavljeno i ugroženo od ovih potoka, ali i stotinu drugih objekata je ugroženo, gde je voda skoro došla do kuća - rekao je Balidemaj.

Predsednik Opštine Berane Vuko Todorović rekao je da će učiniti sve što je u nadležnosti lokalne uprave da se pomogne stanovnicima naselja ugroženih poplavama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA