Lažne dojave o bombama u crnogorskim školama slao maloletni državljanin Češke

 
 
 ≫ 
  • 0

Uprava crnogorske policije zahvalila je svim međunarodnim partnerima koji su na različite načine pomogli

Maloletni državljanik Češke slao je lažne dojave o bombama postavljenim u školama i drugim crnogorskim institucijama, saopštila je danas Uprava policije. Maloletnik, navodi se, nije povezan sa Crnom Gorom, a krivično delo je počinjeno sa teritorije Češke.

Uprava crnogorske policije zahvalila je svim međunarodnim partnerima koji su na različite načine pomogli u postizanju ovakvih rezutata, a posebno u ovom slučaju češkoj policiji i ambasadi Češke u Crnoj Gori koji, kako se navodi, brzo i efikasno delovali. Uprava policije podseća da je u poslednjih pola godine bilo deset lažnih dojava o bombama u školama i drugim institucijama.

"Ti slučajevi su u najvećem broju rešeni uz identifikovane počinioce ili forenzičke, odnosno operativne podatke preko kojih se može doći do izvršioca u narednom periodu. Sa zabrinutošću ukazujemo da se radi primarno o maloletnim licima, a bilo je i slučajeva da su lica bila mlađa i od 14 godina", navodi se, između ostalog, u policijskom saopštenju.

(Telegrarf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA