Porodilja (22) preminula u Zadru zbog komplikacije koja pogađa jednu od 5.000 žena, porodica pretila lekaru

 
 ≫ 
  • 1

Ženi je termin bio 22. novembra, ali je 7. novembra primljena u bolnicu zbog bolova gde je nakon porođaja preminula

U zadarskoj Opštoj bolnici potvrđeno je da je 7. novembra na Jedinici odeljenja intenzivnog lečenja preminula 22-godišnja žena iz Gornjih Vrhovina pošto je dovezena iz bolnice u Gospiću gde je rodila četvrto dete. Iz bolnice u Zadru zasad nisu hteli da govore o okolnostima smrti žene, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Reč je o delikatnoj situaciji - rekao je za Zadarski.hr dr Edi Karuc, zamenik direktora zadarske Opšte bolnice.

Žena je preminula nakon komplikacija pri porođaju u bolnici u Gospiću.

Portparolka Policijske uprave ličko-senjske Maja Brozičević rekla je da su 7. novembra iz bolnice u Gospiću dobili dojavu da je jedan muškarac pretio doktoru.

- Muškarac od 52 godine iz Vrhovine je putem treće osobe pretio jednom doktoru, ali je lekar odbio da pokrene krivično gonjenje - rekla je Brozičević.

Muškarac je pretio dr Darku Milinoviću, bivšem ministru zdravstva, koji radi u toj bolnici na Odeljenju ginekologije, a da li je on bio na porođaju, za sad, nije poznato.

Urađena histerektomija zbog krvarenja

Kako navode iz 24 sata, ženi je termin bio 22. novembra, ali je 7. novembra primljena u bolnicu zbog bolova gde je nakon porođaja preminula.

Direktorka gospićke Opšte bolnice, Sandra Čubelić, za Jutarnji list potvrdila je da je 22-godišnja porodilja iz njihove ustanove hitno prebačena u OB Zadar gde je preminula.

- Preminuloj porodilji to je bio četvrti porođaj. Prilikom porođaja došlo je do komplikacije u obliku obilnog krvarenja koje nije moglo da se zaustavi. Napravljena je hitna histerektomija, nadoknađivana krv i plazma - kaže dr Čubelić i dodaje da je nakon kratkotrajne stabilizacije žena u pratnji anesteziološkog tima hitno prebačena u OB Zadar.

- Sve smo dogovorili s kolegama u Zadru ali na žalost i uz njihove napore porodilja je preminula - kaže direktorka Čubelić.

Novorođenče rođeno zdravo

Pojašnjava da je reč o retkoj komplikaciji koja se događa na jednom na 5.000 porođaja.

- Mogu da kažem da nije bilo nikakve greške u lečenju nego je reč o neželjenom događaju, odnosno komplikaciji - navodi. U celoj tragediji, kaže Čubelić, novorođenče koje je još u bolnici, zdravo je.

Inače, kako se nezvanično saznaje, porodica pokojne porodilje, nakon svega došla je u gospićku bolnicu gde su pretili ginekologu, bivšem ministru Darku Milinoviću. Kako se navodi, pošto su ustanovljene komplikacije, Milinović je došao da pomogne kolegama.

Video: Muškarac (50) tokom vožnje doživeo infarkt: Hitna pomoć pokušala reanimaciju

(Telegraf.rs)

Video: Lošom ishranom ubrzavamo proces starenja, postajemo hronično umorni! Ove navike moramo menjati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    10. novembar 2022 | 02:05

    Tuga,ja se porodila u Zadru doktori sestre odlicni videli da je krenuo porodjaj da se kaze dr daj da ubrzamo da se zena ne muci porodila se brzo beba zdrava al sitna 2200 gr,doktori obilaze sestre isto,sobe ciste carsavi beli al ako se umazu odma donesu drugi a ne kao sa prvim detetom u Gradskoj bolnici puste da sve tece svojim tokom pa kad je sva plodova voda izasla poradjas se na suvo jos daju indukciju da ubrzaju na kraju se iseku posteno da ne znas kako se zoves

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA