Ante je strpljivo čekao iza kante za smeće, a onda je zapucao na bivšu suprugu: Na suđenju tvrdio da nije kriv

 
 ≫ 
  • 1

Svirepi zločin dogodio se 27. marta kada je kulminiralo petogodišnje nasilje prema dve godine mlađoj partnerki K.K. (77)

- Ništa nisam kriv. Totalno ništa! I ne priznajem taj imovinsko-pravni zahtev! - rekao je odlučno 79-godišnji Ante Š. petočlanom sudskom veću Županijskog suda u Zagrebu gde mu je danas počelo suđenje za pokušaj teškog ubistva bivše supruge.

Svirepi zločin koji je počinio prema bliskoj osobi i to još opšteopasnom radnjom ugrozivši živote drugih, dogodio se 27. marta pre podne u Ulici Roberta Močiljanina u zagrebačkoj Dubravi kada je kulminiralo petogodišnje nasilje prema dve godine mlađoj partnerki K.K. (77). Bilo je oko 9.55 sati navedenog datuma kada je bivšu suprugu, uvereno je Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu, odlučio da ubije, piše Jutarnji list.

Sakrio se iza kante za smeće i čekao da 77-godišnjakinja prođe ulicom. Kada je nailazila, bila je u društvu 15-ak odraslih osoba i petoro dece. Išavši u ravni s kantom za smeće, 79-godišnjak je s udaljenosti od oko pet metara iskočio iza kante te zapucao iz pištolja nepoznate marke kalibra 7,65 mm.

Dva hica ispalio je u smeru glave bivše supruge, od kojih ju je prvi metak promašio a drugi joj je okrznuo čelo iznad obrve. Sreća u nesreći je da je žena zadobila lakšu povredu mekog tkiva desne strane čela iznad obrve dužine sedam centimetara, a koja joj je sanirana u KB Dubrava. Inače, nakon policijskog uviđaja policija je saopštila da je ujedno došlo i do oštećenja pročelja obližnje porodične kuće kao i parkiranog VW Pola.

Penzioner je prema nesrećnoj ženi bio nasilan te se nametljivo ponašao duži vremenski period, a svoj bes je, prema optužnici, iskaljivao i po vratima kuće u kojoj su živeli, ujedno joj govoreći neprimerene reči. Bacao joj je i kamenje po terasi stana usput izvikujući: "Zapamtićeš ti mene. Završićeš kao žena koja je ubijena na Sljemenu". Tu agoniji nije bio kraj jer ju je dočekivao i ispred crkve u Retkovcu, ubacivao joj je pisma u poštansko sanduče tražeći sastanke pa je na kraju zbog svega toga bio prekršajno i krivično prijavljivan.

Na raspravi je advokat Ivan Orešković, zastupnik oštećene, dostavio u spis kopiju kompletne medicinske dokumentacije te je postavio imovinsko-pravni zahtev "težak" 97.000 kuna (oko 13.000 evra) s kamatama. U taj iznos je uračunata tuđa nega i pomoć koju je žrtva primala, naruženje lica, smanjenje životnih okolnosti, pretrpljena bol i strah.

Na sledećoj raspravi biće saslušana žrtva, ali ne u prisustvu okrivljenog, te balističar i sudsko-medicinski veštak.

(Telegraf.rs)

Video: Nastavak suđenja protiv roditelja dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u O.Š. "Vladislav Ribikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    25. oktobar 2022 | 11:36

    Ante se krije iza kante, zar ovo nelici na divlji zapad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA