Željko osuđen na 38 godina zbog okrutnog ubistva: Vesnu ubio u radnji prepunoj ljudi

Đekić je po ulasku u prodavnicu prišao žrtvi s leđa i izvadio nož s oštricom dužine 18 centimetara koji mu je bio skriven ispod jakne, a potom je Vesni zadao 20 ubodnih rana i posekotina

  • 0
Split muškarac nožem ubio ženu nož žena napad Foto: Tanjug/Hina/Mario Strmotić

Željko Đekić osuđen je na 38 godina zatvora zbog teškog ubistva svoje partnerke Vesne Perišić 30. novembra 2021. godine u jednom prodajnom lancu na Poljičkoj cesti. Pesuda je doneta jutros na Županijskom sudu u Splitu.

Za vreme čitanja presude porodica okrutno ubijene Vesne Perišić sve vreme je plakala.

- Ne želimo da umre nego da baš pati, jer njegov ostanak u zatvoru i to što neće moći da se kocka biće mu teže od toga što je ubio našu Vesnu. Nažalost nije mislio ni na svoje dete, svoju majku, naše porodice - rekla je Vesnina tetka, prenosi Slobodna Dalmacija.

Đekić je, podsetimo, po ulasku u prodavnicu prišao žrtvi s leđa i izvadio nož s oštricom dužine 18 centimetara koji mu je bio skriven ispod jakne, a potom je Vesni zadao 20 ubodnih rana i posekotina. Pritom je, prema optužnici, bio svestan da žrtvi, koja je nedugo nakon napada preminula u bolnici, nanosi teške bolove i patnju.

Osim okrutnog ubistva bivše partnerke Đekić je osuđen i da je od rođenja njihovog sina 2004. Vesnu Perišić ponižavao, novčano iskorišćavao i vređao preteći joj smrću i govoreći da će ubiti nju i celu njenu porodicu ako ga napusti.

Tako je više puta nasrtao na nju nožem s kojim je spavao, jednom joj ga je stavio pod vrat, pa se Vesna zbog straha u leto 2021. odselila kod porodice.

Na suđenju je tvrdio kako se ne seća šta se toga dana dogodilo, da nije planirao nikoga da ubije, a u jednom momentu je čak i zaplakao.

Tokom suđenja pregledana je i snimka nadzornih kamera iz prodavnice u Poljičkoj, u kojoj je nesretna Vesna radila i na kojoj se vidi kako se ni najmanje nije nadala da će je, dok slaže artikle na police, neočekivano i vrlo brutalno napasti njen tada već bivši partner od kojeg je otišla ne mogavši da trpi višegodišnje, uglavnom psihičko nasilje.

Pretila mu je maksimalna kazna od 40 godina zatvora, ali i pre izricanja presude bilo je gotovo sigurno da mu sudsko veće na čelu sa sudijom Dinkom Mešinom neće izreći maksimum jer je po zakonu obavezno uzeti u obzir činjenicu da je veštačenjem utvrđeno kako je Đekić u trenutku ubistva bio bitno smanjeno uračunljiv, kao i to da je do sada neosuđivan.

Maksimalnih 50 godina zatvora nije mogao da dobije jer za takvu kaznu morao bi počiniti najmanje dva krivična dela za koja je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA