Mala Jana, koja boluje od SMA i na respiratoru je, ostala zaglavljena na auto-putu zbog navijača: Otac gnevan

 
  • 0

Kolona vozila bila kilometarska, više od sat vremena čekali da se saobraćaj pokrene

Oko 15 sati juče na odmorištu Jadova na auto-putu A1 navijači Hajduka koji su putovali prema Osijeku izašli su iz svojih vozila maskirani kacigama i zaustavili saobraćaj na jednom od najfrekventnijih puteva u Hrvatskoj.

Putnici su u višekilometarskoj koloni više od sat vremena čekali na vrućini da saobraćaj ponovno krene, a među njima je bila i porodica 11-godišnje Jane koja boluje od spinalne mišićne atrofije zbog čega je spojena na respirator, piše Dnevnik.hr.

- Niko nema pravo da zaustavi saobraćaj. Imam dete na respiratoru. Stojimo sat vremena na auto-putu, a ne znamo što se događa - kazao je u nedelju veče Janin otac Josip Petrić.

- Policija mora nešto da preduzme protiv drogirane bagre, to nisu navijači, to su teroristi. 2022. je godina, ne ruše balvane, ali maskirani, palice... Trebalo je da policija bolje reaguje, ovo je strašno, kolona je bila preko 20 kilometara, dečica su hodala mokra uz ogradu auto-puta, takva neugodna situacija - zgrožen je Petrić koji ističe kako je situacija za njegovu porodicu, koja je putovala s godišnjeg odmora u Omišu prema kući u Bratini kod Zagreba, bila vrlo teška.

- Nismo znali koliko će nam trajati baterije na aparatima. Nemaš izbora i sunce prži. Na sve to u blizini gori šuma uz auto-put - opisao je situaciju Petrić.

Kada je na mesto događaja stigla policija, Petrići su tražili da ih preprate na vrh kolone. Jedan policajac bio je izrazito bezobrazan, kaže Josip Petrić, ali je drugi reagovao izvanredno. Policajac na motoru upalio je rotaciju i otpratio porodicu na početak kolone.

- U tom trenu osećate se potpuno nemoćno. Hvala Bogu što je naišao policajac na motoru, nismo stigli da ga pitamo za ime. Voleli bismo da ga kontaktiramo da mu zahvalimo - rekao je Janin otac.

Kako je kazao Petrić, drugi putnici koji su ostali zarobljeni u koloni pokušavali su da zaustave kombi otvaranjem vrata svojih vozila, a neki su čak i iskakali pred kombi i pokušavali da ga zaustave uz povike: "Gde ćete vi?!".

- Ubuduće moram da pratim kad je neka utakmica da ne idem ni slučajno na put- zaključio je uznemireni otac za Dnevnik.hr.

Video: Mladić razbio kutiju sa prilozima za lećenje male Minje, uzeo novac i pobegao: Traži ga policija

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA