Hotel u Budvi čiji su se gosti otrovali nema dozvolu za rad

 
  • 3

U toku je epidemiološko istraživanje

Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom, potvrdila je danas vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Ona je podsetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel, a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu, prenela je Srna.

Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana i zabranila služenje hrane.

Turisti otrovani hranom bili su i smešteni navodno u hotelu "Loza", ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.

Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su da su strani državljani, koji su juče imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja, prenosi Tanjug.

Iz ove ustanove naveli su da je u toku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaveštena.

(Telergaf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta sve oni zovu hotelima

    28. avgust 2022 | 11:57

    Kuca na sprat I eto hotela

  • Miki

    28. avgust 2022 | 11:52

    Ma ostalo Malo ribe od preprošle nedelje .. :D Eto zasto treba poneti svoj paradajz na plazu!! Ja Sam 22 god ugostitelj! U 90% objekata ne treba jesti niti piti! Nikakava higijena i uslovi!

  • Milan Slavujevic

    29. avgust 2022 | 08:39

    Sve govori o nasoj finoj drzavi Sedmi put stavljavu pecat.... Bra'o im ga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA