Raspisana poternica za silovateljem iz Zadra: Sa drugovima devojčicu silovao u kući, sve snimali telefonom

 
 ≫ 
  • 4

Zlostavljanje devojčice počelo je u avgustu 2018. godine u jednoj kući, su mladići i snimili

Prvookrivljeni mladić koji je nedavno osuđen na sedam godina zatvora zbog grupnog silovanja, nasilja i ucene maloletne devojčice iz okolice Zadra i dalje je u bekstvu, javlja Zadarski.

Županijski je sud u Zadru raspisao je poternicu za njim.

- Svih šestoro okrivljenika se branilo sa slobode, a prvookrivljeni nije došao na izricanje presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna koja je veća od pet godina zatvora, onda mu je po zakonu obvezno određivanje istražnog zatvora - rekla je sudija Sandra Radanović.

Dodala je kako je mladić osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, pa je doneseno rešenje o određivanju istražnog zatvora koji je obavezan.

- Sud je dao nalog policiji da ga dovede u prostorije zatvora u Zadru, pa smo raspisali poternicu. Policija ga nije pronašla na njegovoj adresi, a kada ga pronađe on će biti priveden - rekla je.

Iz PU zadarske su poručili kako postupaju po nalogu Županijskog suda u Zadru.

Podsetimo, šest mladića teretili su za teško krivično delo protiv polne slobode, više teških krivičnih dela protiv polne slobode, više krivičnih dela bludnih radnji i dva krivična dela iskorištavanja dece za pornografiju, sve na štetu deteta. Sva šestorica su nepravosnažno proglašena krivima i osuđena na kazne od jedne do sedam godina zatvora, piše 24 sata.hr.

Dvojica među njima u vreme zločina bili su maloletni, pa oni nisu dobili zatvorske kazne, već uslovnu kaznu u trajanju od tri godine.

Zlostavljanje devojčice počelo je u avgustu 2018. godine u jednoj kući, su mladići i snimili. Zlostavljanje se potom nastavilo u autobusu u kojem su je napastovali, govoreći joj pritom da postoje snimci s kojima su je i ucjenjivali. Sve vreme, a radi se o periodu od 11 meseci, žrtvu su progonili gde god su je sreli jer su se međusobno poznavali.

Teška krivična dela protiv polne slobode činili su i u grupi, pa su za njih osuđena sva šestorica. U zločinima je učestvovao i sedmi mladić, koji je u međuvremenu poginuo u saobraćajnoj nesreći.

(Telegraf.rs)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    17. avgust 2022 | 11:15

    Да сам отац девојчице, монструме бих трајно лишио чула вида и слуха и изломио бих им све зглобове на рукама и ногама да у мраку и тишини, непокретни размишљају јел МОЖДА могло и другачије !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA