Neprijatno iznenađenje u Dalmaciji: Dve ručne bombe u moru na 150m od plaže za za osobe s invaliditetom

 
 ≫ 
  • 0

"Bombe je uočio ronilac koji se svaki dan tu kupa. Juče ih nije bilo"

Neko je ostavio dve ručne bombe u moru na samoj obali, nekih 150 metara od plaže za osobe s invaliditetom na Žnjanu, plaži u Splitu.

Snimak je na adresu Dalmatinskog poslala Splićanka koja se svakodnevno šeta tim predelom.

- Bombe je uočio ronilac koji se svaki dan tu kupa. Juče ih nije bilo. Pozvali smo policiju. Rekli su da će odmah doći, ali još ih čekamo - kazala je sugovornica hrvatskog portala.

U policiji su rekli da su dojavu o bombama primili 15 minuta ranije i da su na teren poslali policijske službenike, te pirotehničare koji će se rešiti problem.

Pripadnici specijalne policije izašli su na teren i izvadili bombe.

- Večeras oko 20.15 sati u Splitu, na gradskoj plaži Žnjan u pravcu Duilova, nakon što je poslepodne nakon 15.00 sati primljena dojava građana da su u moru neposredno uz obalu uočene dve bombe, pripadnici Specijalne jedinice policije su bombe izvadili iz mora i predali policijskim službenicima Protiveksplozivne zaštite radi daljnjeg postupanja odnosno uništenja. Kako smo ranije potvrdili, policijski službenici su odmah po primljenoj dojavi izašli na mesto događaja koje su osiguravali uz prisustvo pirotehničara koji je bombe i preuzeo. Sledi dalje kriminalističko istraživanje - objavila je policija.

(Telegraf.rs)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA