Kod Krka nestali Nemac i dete, u potragu poslat avion: Pronađena samo daska i jedno veslo

 
  • 4

U subotu uveče u 20.40 časova, službenici MRCC Rijeka su dobili poziv od iznajmljivača čamaca za rekreaciju iz Klenovice, koji je prijavio kašnjenje u povratku dvoje gostiju, oba državljanina Republike Nemačke

Nacionalni centar za koordinaciju traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) od subote uveče koordinira potragu za dve osobe, ocem i maloletnim detetom, koji su nestali tokom rekreativnog veslanja u Velebitskom kanalu.

U subotu uveče u 20.40 časova, službenici MRCC Rijeka su dobili poziv od iznajmljivača čamaca za rekreaciju iz Klenovice, koji je prijavio kašnjenje u povratku dvoje gostiju, oba državljanina Republike Nemačke. Oko 17.00 časova isplovili su na dasci za veslanje (SUP) u pravcu ostrva Krk na kupanje, prenosi Index.

MORH u potragu poslao avion

Za potrebe njihovog pronalaska i spašavanja, Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske (MORH) je angažovalo jedan avion Pilatus PC-9.

- Obalska straža Hrvatske vojske angažovala je jedan avion Pilatus PC-9 na osnovu zahteva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva nemačka državljanina na području ostrva Krka - napisali su na Tviteru.

Kod Krka pronađena daska s jednim veslom

Dosadašnje traganje rezultiralo je pronalaskom SUP daske s jednim veslom, s istočne obale ostrva Krka, jutros oko deset sati.

MRCC Rijeka uz površinsko koordiniranje i vazdušno traganje za nestalima, angažiranim zrakoplovom Obalne straže RH, koji područje traganja nadleće jutros od 08:45, dok je za kopnenu potragu angažovana Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS). Akcija traganja za nestalima nastavlja se tokom današnjeg dana, svim raspoloživim sredstvima.

Upustili se na veslanje uprkos buri

- Informacije o svrsi i smeru veslanja nestalih uzbunjivač je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje uprkos činjenici da je tokom celoga dana u Velebitskom kanalu duvala bura - saopšteno je iz Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture.

Odmah nakon dojave, obaveštenje o nestanku prosleđeno je Lučkoj kapetaniji Rijeka i mesno nadležnoj Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u traganje su angažovane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka i Obalske straže RH. Sinoć i noćas službenici LI Novi Vinodolski i PPAP Rijeka izvršili su površinsko traganje za nestalima uz ivicu obale, od Vrbnika do Male luke.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    10. jul 2022 | 14:10

    Da neko vesla na moru po buri mora biti potpuno lud i on i taj ko mu je iznajmio čamac.

  • zztop

    10. jul 2022 | 19:59

    Malo pojašnjenje za koleta i ostale , radi se o daski za veslanje a ne o čamcu i daska je bila njihova kao i odluka da krenu prema krku, al eto preživili su a koji je trošak potrage trebalo bi im bar dio naplatit, probajte vi svojom neopreznošću u austriji na skijanju izazvat tako što pa ćete dobit račun od kojeg vam neće bit dobro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA