Ono kad se jednom u 5 godina uspavaš, pa putnici aplaudiraju kad te vide: Mašinovođa debelo okasnio na posao

 
 ≫ 
  • 0

"Hrvatske železnice" su se izvinjavale putnicima * Nude povraćaj novca za karte, a o sankcijama za mašinovođu još odlučuju

Rani jutarnji voz koji svakodnevno u Zagreb vozi mnoge putnike na posao iz Koprivnice danas je kasnio sat i 17 minuta. Zbog radova na železničkoj deonici, autobusom su prebačeni iz Koprivnice u Križevce, odakle je dalje trebalo vozom. Ali 150 putnika čekalo je voz, prenosi Jutarnji list.

Mašinovođa je na posao trebalo da stigne autobusom iz Koprivnice zajedno sa svim ostalim putnicima, koji je trebalo da se ukrcaju u voz za Zagreb. Ali da nema ko da pokrene voz, shvatili su kada je već bilo kasno – kada je autobus stigao u Križevce.

- Njemu je beskrajno žao. On je veoma mlad kolega, veoma dobar mašinovođa, odgovorna osoba, uzoran radnik... Baš mu je žao, bilo mu je neprijatno - rekao je za RTL Dalibor Petrović, potpredsednik Sindikata mašinovođa Hrvatske.

I "Hrvatske železnice" se izvinjavaju putnicima. Nude povraćaj novca za karte, a o sankcijama za mašinovođu još odlučuju. Kondukter u Šibeniku se nedavno nije pojavio na poslu, zbog čega dva voza nisu krenula. Mašinovođe, kažu, svakog jutra pokreću 300 vozova, pa su takve situacije neminovne.

- HŽPP je u ovom slučaju odlučio da mu je isplativije da jednom u 5 godina rizikuje da mu vozač zaspi i ne dođe na posao, što je ljudski, nego da svaki dan obezbedi da ujutru ima zamenu - dodao je Petrović.

- Putnici su se pitali zašto niko ranije nije primetio i zvali jer je trebalo da se javi u službu već u 17 časova. Kada je konačno stigao, čekalo ga je 150 putnika, koji bez njega nisu mogli ni da uđu u voz. Kada je stigao, čak su mu i aplaudirali. Bili smo srećni što je došao, što smo konačno otišli - rekla je novinarka RTL-a Dijana Nemez iz Križevaca.

(Telegraf.rs)

Video: Odavanja počasti povodom 90 godina od smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA