Nokautirao nogom u glavu gosta na svadbi u Imotskom, pa se rasplakao pred sudijom: Krio se u bakinoj kući

 
  • 2

Obojica mladića su tog dana u Imotskom bili zvanice na svadbi s mladoženjine strane

Istražni sudija splitskog Županijskog suda poslao je na jednomesečno "hlađenje" iza rešetaka splitskog zatvora 20-godišnjeg komercijalistu Marka K. iz Omiša koji je prošlog petka, nakon sukoba s 27-godišnjim Sunajem D. iz Imotskog, uhapšen i priveden zbog nanošenja veoma teške telesne povrede, piše Slobodna Dalmacija.

Obojica mladića su tog dana bili zvanice na svadbi s mladoženjine strane. Marko mu je prvi rođak, a Sunaj brat mladoženjinog kuma, ali do kobnog događaja ispred crkve u Ulici Vladimira Nazora nisu se nikad pre videli.

Službena verzija sukoba kaže da je Marko bio na svadbi sa svojom devojkom, stranom državljankom, pa je u jednom trenutku njima nepoznata osoba počela nešto da dobacuje devojci. On je kazao tom mladiću da se makne, ali ovaj je nastavio sa svojim neugodnim komentarima pa je došlo do guranja. U jednom trenutku, Marko nogom u glavu udara Sunaja koji pada i udara glavom o pod.

Sakrio se u bakinoj kući i čekao policiju

U svojoj odbrani pred zamenicom tužioca uhapšeni mladić, koji je posle sukoba otišao i sakrio se u kući svoje bake gde ga je policija i pronašla u subotu oko 5.30 sati, priznao je da je nogom u glavu udario njemu nepoznatog muškarca, ali da mu nije nipošto bila namera da ga povredi već je samo hteo da ga odmakne od sebe i zaštiti svoju devojku s kojom je, pre par meseci dobio dete.

Tog su se dana okupili s ostalim zvanicama u jednoj kući preko puta crkve pa mu je oko 19 sati nestalo cigareta i s devojkom se uputio prema pedesetak metara udaljenoj trgovini "Studenca". Po povratku prema zvanicama mimoišli su se sa Sunajem kog je tada prvi put video i za kog je tek kasnije saznao ko je i još jednim nepoznatim muškarcem. Nakon što su prošli pet metara, Sunaj je doviknuo da mu je "dobra mala" i da bi je on "hvatao". Marko mu je rekao da ponovi to pa su stali jedan nasuprot drugog.

- Počeo je da govori da je on Šiptar i da će mi pobiti sve i je... sve što mi je drago. U jednom me je trenutku udario šakom u desno rame, a ovaj nepoznati muškarac je stao između nas pokušavajući da primiri situaciju. Uhvatio sam Sunaja rukom za košulju, a on je rekao kako sam je sada isprljao i da ću je lizati. Tad je tom muškarcu rekao: "Hajde da ih prebijemo". Kad su krenuli prema nama, zamahnuo sam levom nogom, bio sam obuven u cipele tzv. "špicoke". Hteo sam da ga pogodim u prsa da ga udaljim od sebe. Ali, udario sam ga u bradu i on je pao na leđa na beton - kazao je osumnjičeni Omišanin u svojoj odbrani.

Ništa nije pio i nikad nije trenirao borilačke sportove

Kazao je i da te večeri nije ništa pio kao i da nikad nije trenirao nikakve borilačke sportove, već samo fudbal. Kad je Sunaj pao na pod, njemu nepoznati muškarac mu je kazao da se makne i ode, da će on sve rešiti, pa je to i uradio. Rođak ga je oterao s venčanja pa je otišao u bakinu kuću i čekao da policija dođe po njega.

Istakao je još jednom da nije hteo da ga povredi već odmaknuti od sebe i da moli Boga da povređeni mladić bude dobro. Pred istražnim sudijom se, saznaje Slobodna Dalmacija, rasplakao i još jednom izrazio veliko žaljenje i kajanje zbog svega što se odigralo.

Stanje povređenog se popravlja

Povređeni mladić je prebačen u splitsku bolnicu, podvrgnut je operativnom zahvatu i po poslednjim informacijama stanje mu se popravlja. Nakon što je ispitan, tužilaštvo u Splitu je, zbog postojanja opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela, predložilo određivanje istražnog zatvora.

Sudija je prihvatio predlog za određivanje istražnog zatvora u odnosu na jednog svedoka odnosno devojku okrivljenog, dok u odnosu na druga dva svedoka predlog nije prihvaćen pa je tužilaštvo podnelo žalbu na rešenje istražnog sudije.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Voleti u Beogradu" Ive Štrljić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzo

    20. jun 2022 | 23:14

    Neka si sine, dosta nam je kabadahijskog ponašanja siptara i ostale gamadi! Sad će dva puta da razmisli, pre nego opet bude dobacivao tudjim ženama i hvalio se time kako je siptar.

  • Striko

    21. jun 2022 | 11:47

    Svaka cast, bilo je muški.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA