USKOK traži istražni zatvor za Darinka Dumobića i njegovog sina

 
 ≫ 
  • 0

Dumbovićev advokat Dražen Ivanić izjavio je nakon ispitivanja u Uskoku da je bivši gradonačelnik izneo odbranu i otklonio sve sumnje u počinjenje krivičnog dela

USKOK je nakon policijske prijave pokrenuo istragu i zatražio istražni zatvor za bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića, uhapšenog zbog sumnje da je na dužnosti favorizovao kompanije svog sina koja je nezakonito dobila poslove vredne preko devet milijuna kuna (oko 1,19 miliona evra), prenosi Index.

Uz Dumbovića i njegovog sina Darka, istraga je pokrenuta i protiv trojice direktora firmi s petrinjskog područja - Dejana D., Gorana N. i Zlatka Z.. USKOK je za sve zatražio istražni zatvor, o čemu će odlučiti istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda.

Dumbovićev advokat Dražen Ivanić izjavio je nakon ispitivanja u Uskoku da je bivši gradonačelnik izneo odbranu i otklonio sve sumnje u počinjenje krivičnog dela. Kaže i da je sarađivao sa istražiteljima i odgovarao na sva postavljena pitanja.

- Ne oseća se krivim - rekao je advokat potvrdivši da Uskok uhapšene sumnjiči za nezakonito pogodovanje dok je Dumbović bio na čelu Petrinje, koja je u decembru 2020. teško stradala u zemljotresu.

Antikorupcijski istražitelji u utorak ujutro počeli su sa pretragama kuća, poslovnih prostora i automobila, a potom osumnjičene odveli u Zagreb i ispitali u Uskoku. Prenoćili su u policijskom pritvoru, odakle će biti odvedeni na zagrebački Županijski sud, gde će istražni sudija odlučiti o istražnom zatvoru.

Dumbović je na dužnosti bio do juna prošle godine, kada ga je zamenila HDZ-ova Magdalena Komes.

Za nezakonito pogodovanje Zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest meseci do pet godina.

Video: Ivica Todorić izručen Hrvatskoj

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA