Sankcionisana profesorka maturanata u Slavonskom Brodu koji su pokazivali nacistički pozdrav

 
 
 ≫ 
  • 9

Od školske godine 2022/2023. godine, više neće moći da se prijavi na mesto razrednog starešine nijednog odeljenja u ovoj školi.

Direktor Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu Luka Mladinović doneo je odluku o sankcijama profesorki Nives Romanjek, koja je na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju učenika završnog razreda te škole na kojoj nose crne majice s natpisom koji podseća na ustaški slogan "Za dom spremni", a deo učenika ima podignutu desnu ruku u nacistički pozdrav.

Budući CNC operateri nosili su crne majice s natpisom "Za norijadu spremni", ali i maskirne pantalone, a na fotografiji je bila i njihova profesorka hrvatskog jezika Nives Romanjek, koja ih je sa smeškom gledala sa strane, takođee u kombinaciji crne majice s natpisom i maskirnih pantalona.

Romanjek je izjavila da je "posao odradila vrhunski i da tu nema ništa sporno", a direktor je sankcionisao profesorku.

- Posle utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, kao i izvršenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika odlučio sam da nastavnici Nives Romanjek dam pismeno upozorenje na obaveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu - naveo je direktor u saopštenju poslatom medijima.

Kako je objasnio, profesorka od školske godine 2022/2023. godine, više neće moći da se prijavi na mesto razrednog starešine nijednog odeljenja u ovoj školi.

- Ovim putem upućujem medijima izvinjenje i žaljenje u svoje lično ime i u ime Industrijsko-obrtničke škole koju kao direktor zastupam na neprimjerenim verbalnim istupima pojedinih radnika naše škole isprovociranima uzbuđujućim i uvredljivim naslovom objavljenim na portalu SBplus - naveo je direktor u saopštenju.

Video: Kako je Oluja promenila Knin?

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun-Gunja

    1. jun 2022 | 07:03

    Profesorka a ustaskinja sta reci

  • Tt

    1. jun 2022 | 06:51

    Dakle, utvrdili su krivicu. Profesorka ne bi trebalo da samo izgubi razredno staresinstvo vec ne bi smela da radi u prosveti i bavi se vaspitanjem i obrazovanjem dece.

  • Sramota hr

    1. jun 2022 | 07:46

    Za zatvor spremna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA