Darku Elezu izrečena kazna od 20 godina zatvora: Čeka odluku za izručenje Srbiji

 
 ≫ 
  • 1

Sud BiH teretio ga je za organizovani kriminal i niz teških krivičnih dela kao što su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela

Sud Bosne i Hercegovine objedinio je Darku Elezu kazne koje su mu izrekli sud u Istočnom Sarajevu i državni sud, te mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina, piše Klix.ba.

Okružni sud Srpsko Sarajevo je 13. aprila 2004. godine osudio Eleza na pet godina i osam meseci zbog ubistva.

Sud BiH ga je zatim 10. novembra prošle godine osudio na 15 godina zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice, a zbog dela počinjenih u okviru organizovane kriminalne grupe.

Taj predmet poznat je kao "Lutka" i teretio ga je za organizovani kriminal i niz teških krivičnih dela kao što su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena u periodu od 2005. do 2009. godine.

Elez se trenutno nalazi u državnom zatvoru u Vojkovićima gde čeka odluku za izručenje Srbiji kako bi tamo izdržavao zatvorsku kaznu.

Video: Akcija spektakularnog hapšenja u Beogradu, žena plače i viče na policiju

(Telegraf.rs)

Video: U Crnoj Gori je 32 odsto Srba, srpski je materinji za 43,18, pravoslavaca je 71,10 odsto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA