Skuplja se novac za prekid trudnoće Mirele Čavajde

 
 ≫ 
  • 6

Mireli u Hrvatskoj ne žele da prekinu trudnoću iako joj je rečeno da beba ima veliki tumor zbog kojeg će ili umreti ili živeti kao biljka

Udruženje PaRiter pozvala je građane Hrvatske da pomognu da se prikupi nužan iznos za medicinski zahvat Mirele Čavajde u Sloveniji koji joj je "zdravstveni sistem Hrvatske uskratio iako joj je zakonom zajamčen".

Podsetimo, Mireli ne žele da prekinu trudnoću iako joj je rečeno da beba ima veliki tumor zbog kojeg će ili umreti ili živeti kao biljka.

PaRiter je neprofitna nevladina organizacija koja promoviše ljudska prava, kulturu nenasilja, toleranciju, prava manjina i rodnu ravnopravnost. Udruženje

Udruruženje navodi da je Čavajda sada primorana da ode u bolnicu u drugu državu o svom trošku radi prekida trudnoće usled teške malformacije ploda, a da trošak nužne medicinske usluge u Sloveniji iznosi 5.000 evra.

Dodaje da će udruženje SOLIDARNA odmah staviti na raspolaganje 15.000 kuna (2.000 evra) i poziva građane da pomognu pri skupljanju dodatnih 22.500 kuna (3.000 evra) najkasnije do kraja sledeće sedmice, odnosno do nedelje 15. maja 2022. kako bi se trošak mogao podmiriti na vreme.

Kako su naveli, neiskorišćeni iznos biće usmeren za psihološku podršku Mireli.

"Donaciju "Za Mirelu!" možete uplatiti na račun za krizne i hitne akcije otvoren pri Zakladi SOLIDARNA, pri ERSTE banci, IBAN: HR2424020061500078406, model 00, poziv na broj 05-2022, svrha: "Za Mirelu"", navodi se.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    8. maj 2022 | 09:56

    Pratim danima.Jadna zena.Meni je pre 7 godina ovde u Beogradu konzilijum predlozio prekid trudnoce zbog anomalija srca koje beba ima i jer su smatrali da ce stati rast i razvoj bebe.Rodila sam zdravog decaka bez ikakvih anomalija.I samo cu napisati koliko je znacila dr Dukanac koja mi je rekla da ce biti sve u redu kao sto i jeste.Divna najdivnija.Samo je ona rekla da je sve dobro da je dobar ultrazvuk.Koliko je znacila podrska u trudnoci,mnogo mnogo zaista i njene lepe reci.A konzilijum gde sastavise onakve mentole me znam

  • 🤔

    8. maj 2022 | 07:48

    Neka mi neko objasni ko je ova posto se bas cesto pojavljuje na portalu.

  • S

    8. maj 2022 | 10:43

    Skupljamo pare da se deca lece, a ne ubijaju. Ja ne ucestvujem u ovome!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA