Jezivi detalji dvostrukog ubistva u Pločama: Dečak izrešetan kad je izašao iz crkve, ubijen i njegov komšija

 
 ≫ 
  • 2

Ubijeni su muškarac u srednjim godinama, navodno brat osumnjičenog, i maloletnik koji mu je bio sused

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Pločama uhapšen je u Opuzenu, potvrđeno je u policiji, koja će o zločinu detaljnije da se oglasi na konferenciji za novinare.

Prema nezvaničnim informacijama ubijeni su muškarac u srednjim godinama, navodno brat osumnjičenog, i maloletnik koji mu je bio komšija.

Mara Parmać, svedokinja ubista, poznavala je obe žrtve i ubicu, prenosi Dalmatinski portal.

- To se dogodilo oko 15 do 8 časova. Ja sam tek ustala, mislila sam da je neko istovario neki materijal. Izašla sam kasnije napolje, bilo je još ljudi. On je već bio mrtav. Upucan je u levu stranu. Mislila sam da je moj unuk prolazio ovde - rekla je Parmać, koja živi u blizini mesta u kojem je ubijen maloletnik.

Čekao je da izađe iz crkve

Ona je navela kako je dečak pohađao prvi ili drugi razred srednje škole te da je i škola bila blokirana dok nije pronađen ubica. Ubica je, prema njenim rečima, prvo ubio brata, a potom dečaka.

- Mali je trebalo da tu dođe na veronauku u crkvu. Verovatno ga je pratio. Čekao je da izađe iz crkve, pa ga je ubio tu s leđa. Mali ga se uvek plašio - rekla je.

Dodala je i da je ubijeni srednjoškolac bio godinama iščekivano dete, sin jedinac.

"Imamo indikacije o motivima, ali ne možemo govoriti o tome"

- Obavljen je uviđaj nad telima žrtava, nad počiniocem, oružjem i njegovim stanom. Utvrđeno je da je maloletnik ubijen prvi, oko 07.40 časova, dok je išao u školu. Druga žrtva je ubijena na svom radnom mestu, oko 8 sati. Obe su žrtve ubijene s više hitaca. Sledi autopsija i balistička istraživanja. Imamo indikacije o motivima, ali ne možemo govoriti o tome. Jedna od žrtava je brat osobe koju sumnjičimo da je počinilac - rekao je načelnik Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica.

Gradonačelnik Ploča: Svi smo šokirani

Gradonačelnik Grada Ploča Mišo Krstičević izrazio je duboko žaljenje zbog stravičnog događaja, i rekao da je pod stresom te da je zatečen zbog cele situacije koja je zavila u crno celi grad.

- Izražavam duboko saosećanje sa porodicama. Ploče je ovaj nezapamćen zločin iznenadio i svi smo šokirani i potreseni. Ovakvo krivično delo potpuno je strano za naš mali grad. Lično sam zatečen, a slične reakcije imaju i naši sugrađani. Ožalošćen sam duboko, svi smo potreseni -  rekao je Krstičević.

U nastavku je otkrio da smatra da su Ploče siguran grad, a biće proglašen i Dan žalosti zbog tragedije koja je sve pogodila.

- Mogu reći da su Ploče siguran grad, ovo je jedan izuzetak, neprijatno smo iznenađeni i danas smo svi pod stresom. U gradu će biti proglašen Dan žalosti i biće verovatno na dan sahrana. Ali to još ne mogu sa sigurnošću da potvrdim, jer takve odluke moraju proći propisanu proceduru - zaključio je on.

Video: Rekonstrukcija ubistva bivšeg vođe navijača Partizana Branislava Penčića

(Telegraf.rs)

Video: Miodrag Radonjić i Rade Ćosić o filmu "Prva klasa: Pun gas!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    25. mart 2022 | 18:14

    Divlji zapad bez Sherifa na balkanski nacin.

  • Deni

    25. mart 2022 | 20:14

    Zatvoren Goli Otok i bagra se nikog neplasi, po ovom se vidi kakvi su vladari i zakon u zemlji. Koji monstrum mozes bit da dete ubijes sa ledja, to ni kauboji nisu radili tako sem kukavica. U Yugi stanove deluli ko dodje tu a danas droga i ubistva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA