Detalji pucnjave u splitskom apartmanu: Drugi gosti ništa nisu čuli, proveravaju se kamere

 
  • 0

U stanu je, nezvanično se saznaje, bilo osmoro ljudi, najverovatnije muškaraca, a po gradu su počela da se navode i neka od najzvučnijih imena iz crne hronike

Lekari u splitskom KBC-u bore se za život 26-godišnjeg M. M. iz Splita koji je upucan iz vatrenog oružja u sitnim noćnim satima u iznajmljenom apartmanu u kom je bilo više ljudi. Poslednje informacije potvrđuju da je i dalje životno ugrožen. Gradom se tokom prepodneva munjevito proširila priča kako je do ranjavanja došlo kada je grupa muškaraca u apartmanu igrala ruski rulet, a nesrećnom mladiću pištolj je opalio. Navodno su učesnici tog tragičnog događaja tu priču rekli policiji, međutim, ta informacija nije zvanično potvrđena, navodi Večernji list.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvestila je da je u sredu oko 2.30 sati u stanu na području Splita iz vatrenog oružja povređen muškarac koji je odveden u bolnicu, zadržan je na lečenju i životno je ugrožen, a u službenim prostorijama obavljaju se razgovori s osobama koje su se nalazile s njim u stanu kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja.

Na mestu događaja u apartmanskoj zgradi policijski službenici su tokom celog dana obavljali uviđaj kojim je rukovodilo Županijsko državno tužilaštvo u Splitu. Kriminalistička obrada nekolicine muškaraca koje je policija privela u službene prostorije trajala je ceo dan. Navodno su među privedenima stari znanci policije, pripadnici splitskog kriminalističkog miljea kojima oružje nije strano.

U stanu je, nezvanično se saznaje, bilo osmoro ljudi, najverovatnije muškaraca, a po gradu su počela da se navode i neka od najzvučnijih imena iz crne hronike. Upucani M. M. nije poznato ime iz kriminalnog miljea, ima samo neke sitnije prestupe iz ranijih godina.

Ruski rulet samo jedna od verzija

Nakon navodnog samoranjavanja, odnosno kada je M. M. ranjen, ostali učesnici događaja pozvali su hitnu pomoć, a dvojica muškaraca iznela su ga iz sobe pred zgradu kako bi mu lekarska pomoć bila pružena što pre.

Ali težina povreda 26-godišnjaka ne ostavlja puno prostora za optimizam, nezvanično se saznaje u KBC-u. Svi privedeni učesnici događaja podvrgnuti su testiranju kako bi se utvrdila prisutnost barutnih čestica na rukama, uzeti su im uzorci krvi i urina, a biće testirani i na alkohol i opijate.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je priča o ruskom ruletu s tragičnim ishodom uzeta s velikom rezervom i tek je jedna od verzija događaja koju istražitelji proveravaju.

Niko nije čuo pucanj 

Uzeti su i snimci nadzornih kamera u blizini, a osim osoba koje su bile u stanu postoje i druge osobe koje će biti saslušane u svojstvu svedoka kako bi se rasvetlile okolnosti teškog ranjavanja 26-godišnjaka.

U trenutku pucnjave u turističkom objektu s luksuznim visokokategorizovanim apartmanima bilo je i drugih gostiju. Neki od njih su novinarima izjavili kako tokom noći nisu čuli nikakvu pucnjavu u zgradi, probudio ih je tek dolazak policije.

(Telegraf.rs)

Video: Miodrag Radonjić i Rade Ćosić o filmu "Prva klasa: Pun gas!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA