Izvor iz istrage o padu drona u Zagrebu: Nisu pronađeni tragovi eksploziva na letelici

 
  • 1

Predsednik Zoran Milanović zatražio je da se javno objavi šta su istražiteljima otkrili tragovi s mesta nesreće

Na delovima letelice koja se srušila u Zagrebu, nad kojima je završeno veštačenje, nije bilo tragova eksploziva, tvrde izvori bliski istrazi za Dnevnik Nove TV.

To je suprotno svim dosadašnjim tvrdnjama vlade i Ministarstva obrane, koji i dalje ne odstupaju od svojih teza da su pronađeni ostaci aviobombe.

Predsednik Zoran Milanović zatražio je da se javno objavi šta su istražiteljima otkrili tragovi s mesta nesreće.

- Gde je nalaz Centra za kriminalistička veštačenja "Ivan Vučetić", u kojem se to kiseli nekoliko dana? S obzirom na to da se o toj istrazi priča kao o javnom dobru, kad već ljudima pokazujemo krhotine tog drona, da vidimo kakav je stvaran forenzički i hemijski nalaz uzoraka koji su izuzeti - poručio je.

Uzorci nisu otkrili tragove eksploziva?

Uzorci veštačeni u najvećem policijskom forenzičkom centru navodno nisu pokazali tragove eksploziva na delovima koji su analizirani. Niko službeno ne nudi dodatna pojašnjenja.

- Videli smo da su se neki ljudi, prije svega ministar i premijer, razmetali dijagnozama, a da praktično rendgen nisu ni upalili - rekao je Milanović.

U Ministarstvu obrane od svojih tvrdnji da je letelica nosila bombu i bila opremljena eksplozivom - ne odustaju.

- Indicije koje imamo zasad o padu drona u Hrvatskoj govore da to nije bio naoružan dron ni oružani napad - poručio je pre nekoliko dana glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Istog je dana premijer Andrej Plenković demantovao Stoltenberga. '

- Nije bila "unarmed", nego je bila naoružana - rekao je pokazujući fotografije iz istrage.

(Telegraf.rs)

Video: Lošom ishranom ubrzavamo proces starenja, postajemo hronično umorni! Ove navike moramo menjati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beli

    22. mart 2022 | 22:52

    Ako ovi Hrvati znaju šta je to palo u Zagreb jb me ceo svet. Svaki dan neka nova tvrdnja. Te bila bomba, te nije bila, pa opet ima tragova eksploziva pa nema tragova, pa ne znamo odaklo je došla letelica a onda znamo i brzinu i visinu?! Još samo da čujemo šta je to onda eksplodiralo ako je dron pao zbog nestanka goriva i da zatvorimo tu priču.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA