Oglasila se policija povodom eksplozije u Zagrebu: Krater prečnika 3 m, vatrogasci skidali padobran sa drveta

 
 ≫ 
  • 27

Na Zagreb je sinoć oko 23 sata pala vojna letelica navodno korišćena u sukobu u Ukrajini

Zagrepčane je u četvrtak uveče uznemirio glasan zvuk. Brojni građani pričaju kako su videli da je nešto palo sa neba, a povodom slučaja oglasila se i zagrebačka policija.

- Večeras nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je primila više dojava građana da su na širem području Jaruna osetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz vazduha. Na mesto dojave su žurno upućene policijske službe koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo takođe prethodno primili dojave građana. Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mesta događaja gde se obavlja uviđaj, uz učestvovanje svih nadležnih službi - navedeno je u saopštenju, prenosi Index.

Hitne službe potvrdile su informaciju da predmet koji je pao izgleda kao deo avionskog motora - padom je napravio krater prečnika tri metra i metar dubine, pišu 24 sata.

Građani su ugledali i padobran. Čitateljka je poslala snimak na kome se vidi kako vatrogasci imaju intervenciju u ulici Petrine na Jarunu. Iz krošnji su pokušali da izvade pomenuti padobran.

- Sve su nas makli čim su došli. Rekli su nam: "Maknite se svi, ovo je zaštićeno područje i stavili su na sebe kacige i pancire. Vatrogasci su se popeli na drvo i gledali o čemu se radi. Policija je osvetljivala prostor i tražila po podu. Sat vremena su bili tu, ali su ostavili padobran gore. Valjda čekaju jutro... Ostalo je samo jedno vozilo. Preostali policajci verovatno čuvaju padobran - ispričala je čitateljka.

Za sada policija nema informacija o povređenim osobama na području šire zone mesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila. Takođe, na terenu su policijski timovi specijalizovani za postupanje i reagovanje kod ovakve vrste događaja.

Video: Užas usred noći: Pao mali avion na naselje

(Telegraf.rs)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    11. mart 2022 | 07:50

    Priča se priča da Rusi dolaze.

  • Kako to?

    11. mart 2022 | 07:54

    Na koga sumnjate?! Prepali se "junaci"! 😀

  • Невена

    11. mart 2022 | 07:56

    Ја могу да замислим какву ће хистерију хрватски наци медији сада доживјети ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA