Dečak u Gacku se povređivao zbog TikTok izazova "Krvava marka". U školi apeluju na roditelje: Pojačajte nadzor

 
 ≫ 
  • 3

Dečaku su vidljive povrede na zglobovima šake, a sve je primetio jedan od nastavnika škole

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Gacku otkriven je slučaj samopovređivanja učenika, nastalog zbog izazova na društvenoj mreži TikTok pod nazivom “Krvava marka”.

Dečaku su vidljive povrede na zglobovima šake, a sve je primetio jedan od nastavnika škole, piše avaz.ba.

Iz Osnovne škole “Sveti Sava” su se, kako kažu, povodom sve učestalijih primećenih negativnih uticaja društvenih mreža TikTok i “popularnih” izazova koje ona nudi, nakon zasedanja oglasili saopštenjem za javnost jer su, kako navode, dužni o svemu da obaveste javnost, roditelje i učenike.

Sa sastanka Multisektorskog tima škole, sačinjenog od predstavnika škole, lokalne zajednice, Centra za socijalni rad i Policijske stanice Gacko, upućen je apel roditeljima da pojačaju nadzor nad sadržajima na internetu koji posećuju njihova deca, kao i nad vremenom provedenim na društvenim mrežama.

- U cilju sprečavanja ovog i sličnih trendova, škola “Sveti Sava” u Gacku će organizovati edukativne radionice za roditelje na temu kontrole sadržaja i vremena koje deca provode na internetu, o čemu će roditelji biti blagovremeno obavešteni - navedeno je u saopštenju.

Video: Katarina je pijana prebila sina Arsenija a njena sestra se čudi snimku: Ogavnost nasilja nad decom

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NADZOR

    25. februar 2022 | 23:19

    Da,ma ne da mi da pridjem telefonu,odma u histeriju..Mi u galamu,komsinica kuca u zid....A o sifri telefona ne bih ni komentarisala....

  • Vuk

    26. februar 2022 | 01:08

    Samo da kažem da se niko normalan ne bi povredio zbog nečega na internetu. To je samo povod, kao što je ubistvo Franca Ferdinanda povod za 1. Svetski rat, a zapravo je nebitno koliko i r u Marlboro. Uzrok se krije u njima i treba ih ispitati. Ko misli drugačije neka instalira tiktok i koristi par dana. Ima jako zanimljivih, interesantnih i poučnih videa. A ovi o samopovredjivanju mogu vam iskočiti jedino ako ste već nešto slično pretraživali u samoj aplikaciji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA