Pretukli na smrt profesora koji ih je prijavio zbog kršenja mera: Počelo suđenje osumnjičenima iz Varaždina

 
 ≫ 
  • 0

Među optuženima su i brat i sestra

Na Županijskom sudu u Varaždinu u utorak je održano prvo ročište suđenja za smrt 35-godišnjeg profesora engleskog jezika Nine Čengića, pretučenog 29. maja 2021. godine ispred centra udruženja mladih "Kulturana" u Varaždinu. Optuženi su Ivor V., Asja G., njen brat Ivan G. i Dominik Ž. koji se od 31. maja prošle godine nalaze u istražnom zatvoru, piše Večernji list.

Županijsko državno tužilaštvo tereti ih za teško ubistvo iz osvete, odnosno da su zajednički i dogovorno pretukli Čengića koji je pozvao policiju zbog kršenja epidemioloških mera. Pretučen je oko 4.30 sati rukama, nogama, palicom i kopčom lanca za bicikle.

Uz krvne podlive zadobio je i prelom leve slepoočne kosti i razdor vena s teškim traumatskim krvarenjem unutar tvrde moždane ovojnice leve polovine mozga. Od zadobijenih povreda Čengić je preminuo u Opštoj bolnici Varaždin.

Izjasnili se da nisu krivi

Kako javljaju Varaždinske vijesti, svi okrivljeni izjasnili su se da nisu krivi.

Dva svedoka tokom istrage rekla su da su videla Čengića kako je pao s visoke barske stolice u "Kulturani" i da bi povrede mogle nastati od toga. Branioci su predložili rekonstrukciju događaja.

Podsetimo, policija je izvestila da je 29. maja 2021. godine oko 4 sata Operativno-komunikacioni centar PU varaždinske primio dve dojave anonimnih građana da se u prostoru udruženja u Varaždinu krše epidemiološke mere. Na mesto događaja upućena je patrola policije koja je stigla do ulaznih vrata koja su bila zaključana.

U unutrašnjosti se čula prigušena muzika, ali na kucanje policajaca niko nije reagovao. Zadržali su se pola sata i pokušavali da dozovu nekoga iz kluba, ali niko im nije otvarao vrata. Kako nisu imali ovlašćenja za nasilno ulaženje u objekat, okrenuli su se.

Policajci su naišli na 35-godišnjeg Čengića koji im je rekao da se u unutrašnjosti objekta krše epidemiološke mere. Nije im rekao da je li bio u objektu, kao ni to da li se ranije s nekim sukobio. Vidljivih povreda nije imao. Policijski službenici su potom otišli, a Čengić je ostao ispred kluba.

Video: Dr Kon o protestu antivaksera ispred njegove zgrade: Mengela im neću oprostiti

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA