Filmska potera u Varaždinu: Jurili besnog vozača, ispaljeno i nekoliko hitaca

 
 ≫ 
  • 0

Vozaču se na teret stavlja pokušaj ubistva

Nakon prave filmske potere, varaždinski policajci uspeli su danas popodne da uhapse 33-godišnjaka s međimurskog područja koji se sumnjiči za pokušaj teškog ubistva i prisile prema policijskim službenicima, piše u saopštenju.

Oko 15.30 časova varaždinska policija je od kolega iz međimurske područja dobila obaveštenje o muškarcu koji ne želi da se zaustavi i vozi velikom brzinom prema Varaždinu, ugrožavajući na taj način sigurnost drugih.

Odmah su izašli na teren, da bi na Dravskom mostu formirali blokadni punkt kako bi pokušali da zaustavitizaustave vozilo i vozača, prenosi Dnevnik.hr.

- Po uočavanju vozila jedan od navedenih policajaca ispred blokadnog punkta pokušao je izdavanjem znakova da zaustavi vozilo u begu, no isto se nije zaustavilo, a policajac je izbegao nalet vozila skakanjem u stranu. Nakon toga vozač je usmerio vozilo prema drugom policijskom službeniku koji se nalazio uz blokadni punkt, u nameri da ga pregazi. Kako vozač nije imao nameru da zaustavi vozilo, policijski službenik je u nužnoj obrani upotrebio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smeru vozila kako bi sprečio nalet istog na sebe - navedeno je u policijskom saopštenju.

Vozač je tada nastavio vožnju u smeru Varaždina i oglušio se na znakove policajaca Interventne jedinice  i zaobišao ih, ali ubrzo je, u Međimurskoj ulici zaustavljen i uhapšen uz upotrebu prisile.

Priveden je zbog pokušaja teškog ubistva i upotrebe prisile na policijskim službenicima i odveden je na kriminalističko istraživanje u Policijsku upravu varaždinsku.

Video: Filmska potera i pucnjava u Zemunu: Pogledajte kako su policijski džipovi jurili za crnim BMW-om

(Telegraf.rs)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA