Rasvetljeno jezivo ubistvo Pekovića i Prelevića: U toku velika akcija policije u Crnoj Gori

 
 ≫ 
  • 0

Policija vrši pretrese na više lokacija

Crnogorska policija saopštila je da je rasvetljeno dvostruko ubistvo na Veruši iz oktobra 2020. godine.

Policija pretresa više lokacija na kojima stanuju osumnjičeni za ubistvo Nemanje Prelevića i Danila Pekovića.

"Vijestima" je iz Uprave policije rečeno da su uhapšene najmanje četiri osobe, a da je procesuirano sedam osumnjičenih od kojih su neki u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Podsetimo, tela ubijenih pronađena su u jednoj vikendici na Veruši.

Prilikom rekonstrukcije zločina, ustanovljeno je da je Prelević ubicama otvorio vrata vikendice, i da su napadači u njega ispalili nekoliko hitaca, a zatim su nastavili da pucanju u dvadesetogodišnjeg Danila Pekovića.

Egzekutori su ispalili oko 30 hitaca i pobegli autom u kom ih je čekao vozač.

Veruje se da su u ubistvu učestvovala najmanje tri napadača, a mediji su ranije pisali da su kobne noći Prelević i Peković u vikedicu na Veruši stigli najverovatnije po dogovoru sa, za sada, nepoznatim osobama.

Članovi porodice Nemanje Prelevića sa njim su se, kako su tad rekli, čuli kobne subote kada je ubijen, tokom dana, ali već oko 20 i 45 više nije bio na mreži.

Kako se nije javljao u nedelju, njegova supruga Aleksandra pozvala je komšiju sa sela da proveri da li je sa Nemanjom sve u redu i da li je njegov automobil ispred kuće, a samo nekoliko minuta kasnije isti komšija joj je uzvratio poziv rekavši da je ubijen, kao i njegov prijatelj.

Žrtve hapšene zbog oružja?

Crnogorski mediji su ranije pisali da je Peković 2019. godine bio uhapšen i sporoveden u istražni zatvor, nakon što je policija kod njega, tokom kontrole pronašla pištolj sa metkom u cevi.

Pisali su i da su pripadnici podgoričke policije hapsili i Nemanju Prelevića 2016. godine, zbog sumnje da je posedovao tri pištolja bez dozvole i da je ugrozio sigurnost radnice.

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA