Rešena misterija ubistva u tramvaju u Zagrebu: Sinišu ubo nožem u vrat i pobegao u Rim

 
  • 2

Tačni razlozi ubistva tek treba da se utvrde, ali upućeni otkrivaju da postoji mogućnost da je pokojni 52-godišnjak na neki način iznervirao mladića koji mu je uzvratio na potpuno neprimeren način

Policija je uhapsila Muhameda S. (21), državljanina Pakistana, zbog sumnje da je u septembru u tramvaju na na liniji broj 6 u Novom Zagrebu, ubio Sinišu V. (52).

Siniši je ubica zario kuhinjski nož u vrat, a policija je nakon nepuna dva meseca uhapsila Muhameda zbog sumnje da je počinio ovaj zločin. Međutim, osumnjičenom za ubistvo lisice nisu stavljene u Hrvatskoj, već u Italiji, gde je pobegao na dan zločina.

Tog dana je, kako se sumnja, kupio avionsku kartu po punoj ceni i normalno se ukrcao na aerodrom i sleteo u Rim. Istovremeno, zagrebački kriminalistički istražitelji Odeljenja za opšti kriminal intenzivno su radili na slučaju, jurili tragove i vrlo brzo otkrili mogućeg počinitelja čiji su otisci prstiju ostali na nožu koji je nakon zločina odbacio, a koji je Muhamed S. odneo iz zagrebačkog stana, piše Jutarnji list.

Istraga se brzo intenzivirala i za 21-godišnjakom je raspisan evropski nalog za hapšenje, a s obzirom na mobilni telefon koji je koristio, podaci o broju dati su Evropolu, pa je mobilni telefon lociran preko bazne stanice. Sve ove podatke hrvatska Služba za opštu kriminalistiku čuvala je u strogoj tajnosti kako počinitelj ne bi znao da je povezan s mestom svirepog zločina.

Tačni razlozi ubistva tek treba da se utvrde, ali upućeni otkrivaju da postoji mogućnost da je pokojni 52-godišnjak na neki način iznervirao mladića koji mu je uzvratio na potpuno neprimeren način.

Inače, 21-godišnjak je punio novinske stupce svojom tužnom životnom pričom pre dve godine. Pakistan je napustio sa 14 godina i ilegalno ušao u Hrvatsku 2017. U maju je tokom tog ilegalnog putovanja kao maloletan povređen na železničkoj stanici u Vinkovcima i ostao je bez noge. Policija je tada utvrdila da su tri osobe, koje su ilegalno ušle na teritoriju Hrvatske, pokušale da uđu u voz, ali je u trenutku penjanja voz kretao i nesrećni ilegalci su pali na šine.

Pomagao u integraciji

Muhamed S. je izgubio nogu i jedan od njegovih prijatelja je preminuo. Institucije su potom zbrinule povređenog pakistanskog dečaka koji je bez pratnje završio u Centru za društvene delatnosti Dugava.

Direktor Centra je za Jutarnji list 2019. imao samo reči hvale za Muhameda S., rekavši da im je često bio presudan u komunikaciji sa drugim maloletnim izbeglicama koje su završile u istom domu. Dodao je da je bio odličan prevodilac i kulturni posrednik između Hrvata i stranih štićenika.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Narod

    17. novembar 2021 | 10:25

    Kako je kupio avio kartu bez dokumenata, kazete da je ilegalno usao u Hrvatsku?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA