≫ 

U BiH oluja pravi haos: U stambene objekte ušla voda, evakuacija iz staračkog doma

Jako nevreme je zahvatilo BiH i Srbiju

  • 3

Jako nevreme zahvatilo je veći deo Bosne i Hercegovine, a najteža situacija je u Jablanici.

Vodene bujice i klizišta pričinili su veliku materijalnu štetu, u mnoge stambene objekte je ušla voda, a odron i bujica potpuno su uništili dva automobila, javlja Avaz, a prenosi Tanjug.

U Donjoj Jablanici potopljen je i jedan restoran, a u Civilnoj zaštiti je rečeno da je voda prodrla u ugostiteljski objekat tokom večernjih sati i pričinila veliku materijalnu štetu, prenosi portal Klix.

Podsetimo, i u Srbiji je na snazi crveni meteo alarm, koji označava vrlo opasno vreme i važi za zapadnu Srbiju, a narandžasti za Beograd, Banat, Šumadiju i jugozapad zemlje.

Zbog viskog nivoa vode na ulicama trolejbuski saobraćaj prema Dobrinji je obustavljen.

Alarmantno u naselju Otes, evakuacija iz staračkog doma

Najteža je u naselju Otes.

"Dnevni avaz" navodi da se izlila reka Željeznica i da je situacija alarmantna. Jedan čitalac im je poslao i video snimak na kojem se vidi deo tog naselja koji je pod vodom.

U vatrogasnoj službi Kantona Sarajevo rekli su da su poplavljene zgrade i porodične kuće, da su ekipe na terenu i da evakuišu ljude. Ugroženo je između 50 i 70 kuća.

Navedeno je da korisnike stračkog doma u tom naselju prebacuju na više spratove.

I u drugim delovima Kantona Sarajevo ima problema. Izlila se i reka Bosna, a na ulicama ima automobila koji su se zaglavili u vodi, navodi Avaz.

Video: Kolaps u saobraćaju: Ulice prestonice polavljene usled obilnih padavina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neznam

    5. novembar 2021 | 08:49

    Da li je ovakvih katastrofa ranije bilo ili smo bili slabije Informisani.

  • FANTOM

    5. novembar 2021 | 10:44

    Reka Željeznica se sama brani od gradnje mini hidrocentrala. Pregradili su je 1946. hidrocentralom Bogatić iznad Kijeva a onda je njena bujica zbrisala hidrocentralin objekat sa leve strane krajem devedesetih dvadesetog veka. Sada na potezu od 6 km. grade tri male hidrocentrale koje će ova sadašnja bujica razbiti kao Panta pitu. Kolika je njena bujična snaga dokaz je da je put Sarajevo—Foča preko Trnova zatvoren za saobraćaj. Priroda opet pokazuje koliko je moćna a čovek sitan, glup i inferionaran a i dalje se ponaša kao Don Kihot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA