Mitropolit Joanikije: Temeljni ugovor je vrlo blizu usaglašavanja

 
 ≫ 
  • 0

Joanikije je za TV Adria podsetio da je SPC jedina crkva koja nema potpisan ugovor sa državom i da to pitanje obavezuje

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je da se nada da će doći do potpisivanja Temeljnog ugovora, koji je vrlo blizu usaglašavanja.

Joanikije je za TV Adria podsetio da je SPC jedina crkva koja nema potpisan ugovor sa državom i da to pitanje obavezuje, kako bi sve crkve bile dovedene u ravnopravan položaj, prenosi portal RTCG.

- Uopšte nisam nestrpljiv, neka se on usaglašava ako ima još nekih problematičnih stvari. Ja koliko znam to je vrlo blizu usaglašenja, naravno trebaće da se dogovori i datum i mesto potpisivanja, i oko toga treba da se ljudi dogovore - rekao je Joanikije.

Dodao je da je to sada na Vladi Crne Gore i na Svetom Arhijerejskom Sinodu.

- Mi smo učinili sve što smo mogli, može biti da će se pojaviti potreba da se sastanemo još koji put i sa članovima Sinoda kad bude konačna reč zaključna oko tog sporazuma - rekao je Joanikije.

On smatra da je jedan dug Vlade Crne Gore i SPC da to pitanje bude razrešeno, odnosno da se reguliše na najbolji mogući način.

Video: Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije ustoličili novog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija

(Telegraf.rs)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA