Situacija kritična: Mere u Republici Srpskoj produžene do 13. septembra, moguće zatvaranje škola

 
 ≫ 
  • 0

Sve postojeće mere u cilju suzbijanja širenja epidemije korona virusa produže do 13. septembra.

Korona virus, bolnica, koronavirus, ilustracija Foto: Tanjug/AP

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske odlučio je danas da se sve postojeće mere u cilju suzbijanja korona virusa produže do 13. septembra.

- Štab je zadužio sve vaspitno - obrazovne ustanove i gradske, odnosno opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u RS, redovno obaveštavaju Ministarstvo prosvete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave predlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu - navodi se u saopštenju Kriznog štaba.

Predlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odeljenja, prenose Nezavisne novine.

Između ostalog, i dalje se zabranjuje okupljanje u grupama većim od 120 osoba, kao i sva privatna okupljanja koja se ne održavaju na javnom mestu u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vreme od šest do 24 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću.

Noćni klubovi i dalje mogu da rade do dva časa iza ponoći.

Video: Vandalizam u Karađorđevoj: Autom uleteo na trotoar, pa uništio baštu kafića

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA