U Crnoj Gori uhapšena dva lica sa međunarodnih poternica: Terete se za krađu i trgovinu drogom

 
 ≫ 
  • 0

Slobode je lišen R. K. (30) iz Sombora, za kog je utvrđeno da se zapravo radi o I. G. (33) iz Vinkovaca, Republika Hrvatska * Uhapšen je i E. I. (36) iz Banjaluke

Hapsenje, lisice Foto: Shutterstock

Službenici Uprave policije – Sektora za borbu protiv kriminala su lišili slobode osobu za kojom se tragalo po međunarodnoj poternici Mađarske. Naime, slobode je lišen R. K. (30) iz Sombora, za kog je utvrđeno da se zapravo radi o I. G. (33) iz Vinkovaca, Republika Hrvatska, a za kojim traga Interpol Budimpešta, saopštila je Uprava policije Crne Gore. 

Za I. G. se traga zbog vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je u Mađarskoj učestvovao u trgovini 59 kilograma kokaina i 22 kilograma marihuane, koju je policija pronašla 29. januara ove godine u Budimpešti.

I. G. se nalazi na listi najtraženijih osoba u Mađarskoj, objavljenoj na zvaničnom sajtu mađarske policije, pa je sa tim u vezi, u akciji hapšenja neposredno učestvovao Odsek za posebnu operativnu podršku Sektora za borbu protiv kriminala.

Osim toga, službenici Uprave policije su lišili slobode i osobu za kojom se tragalo po međunarodnoj poternici Holandije. Slobode je na graničnom prelazu sa Bosnom i Hercegovinom lišen E. I. (36) iz Banjaluke. Za njim se tragalo po međunarodnoj poternici Interpola Hag, radi vođenja krivičnog postupka pred nadležnim organima Holandije zbog krivičnog dela teška krađa i razbojništvo koje je 2018. godine izvršeno u toj zemlji.

Komunikacija nadležnih organa sa holandskim nadležnim organima u cilju vođenja ekstradicionog postupka je u toku.

(Telegraf.rs)

Video: Dete palo sa trećeg sprata u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA