Gradonačelnik Cetinja pozvao ambasadore da spreče ustoličenje Joanikija

 
  • 11

Kašćelan je pismo uputio rezidentnim ambasadorima u Crnoj Gori pojašnjavajući, kako navodi, kompleksnost društveno-političke situacije u zemlji i na porast tenzija

Episkop budimljansko-nikšićki Srpske pravoslavne crkve Joanikije Printskrin: Youtube/Телевизија Храм

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan pozvao je predstavnike diplomatskog kora u Crnoj Gori da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastaru, koje je najavljeno za 4. i 5. septembar.

U pismu ambasadorima Kašćelan od njih traži da "apeluju na smirivanje tenzija i poštovanje volje dela crnogorske javnosti da se ustoličenje mitropolita Joanikija ne održi na Cetinju, već da se za taj čin odabere neko drugo mesto".

Kašćelan je pismo uputio rezidentnim ambasadorima u Crnoj Gori pojašnjavajući, kako navodi, kompleksnost društveno-političke situacije u zemlji i na porast tenzija, a povodom "najavljenog ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Cetinjskom manastiru".

Pozivajući se na uvažavanje verskih prava i sloboda, Kašćelan kaže da veruje da "očuvanje mira u ovom trenutku mora biti prioritet“.

Dodao je da je zabrinut trenutnom situacijom i da kao prvi čovek Cetinja ima obavezu da, kako navodi, učini sve što je u njegovoj moći da se eventualne neželjene posledice spreče, preneo je podgorički portal CdM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    18. avgust 2021 | 11:50

    Poruka za gradonačelnika. Nisu mitropolit, SPC i Srbi krivi vama izrodima što ste prodali veru za večeru, pa imate novo božanstvo Mila, a ikone su vam slike sa evrića i dolara.Novi prijatelji vam naređuju da pujdate narod da se odrodi od svojih korena, kako bi vi izgradili neki novi identitet i mogli lakše da upravljate njima, zbog što dužeg opstanka na vlasti i ličnog bogaćenja, a ujedno da zadovoljite nove prijatelje.Tu su SPC, Srbi i Crnogorci starosedeoci, a vi ste novi.

  • FANTOM

    18. avgust 2021 | 12:26

    Ajmo moji Kuči na Cetinje kao što smo išli u Podgoricu. Neće nama nesoj soliti pamet. Cetinje je stolovano mesto Srpskih Petrovića kako u politici tako i u veri.

  • Realista

    18. avgust 2021 | 12:18

    Veliki je problem Crnogorcima jer je jako teško kad želiš da napraviš državu, naciju i crkvu na temeljima Srpske istorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA