Makedonija privremeno prima 450 izbeglica iz Avganistana koji su sarađivali sa NATO

 
  • 18

U saopštenju se navodi i da će zvanično Skoplje takođe prihvatiti Avganistance koji su tokom poslednjih 20 godina sarađivali sa NATO snagama, uključujući i pripadnike vojske Severne Makedonije, u periodu od 2002. do 2008. godine.

Kabul, aerodrom, Avganistan Foto: Tanjug/AP

Severna Makedonija će do kraja nedelje privremeno primiti 450 Avganistanaca koji beže iz svoje zemlje i traže vize za ulazak u SAD, saopštila je danas vlada u Skoplju.

Severna Makedonija je treća država zapadnog Balkana, zajedno sa Albanijom i tzv. Kosovom, koja je odobrila zahtev administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena za privremeni prijem izbeglica iz Avganistana, prenosi Rojters.

- Avganistanci koji dolaze u Severnu Makedoniju sa svojim porodicama bili su saradnici "u humanitarnim i mirovnim misijama, aktivisti organizacija za zaštitu ljudskih prava, novinari, prevodioci, studenti i stipendisti - navodi se u saopštenju makedonske vlade i dodaje da se očekuje da će većina iz grupe od 450 stići do kraja nedelje.

U saopštenju se navodi i da će zvanično Skoplje takođe prihvatiti Avganistance koji su tokom poslednjih 20 godina sarađivali sa NATO snagama, uključujući i pripadnike vojske Severne Makedonije, u periodu od 2002. do 2008. godine.

Video: Žene pod talibanima gube sva prava: Jezivo zvuči lista zabrana koje im se uvode

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nels

    17. avgust 2021 | 21:53

    I postade Makedonija islam!!!! Samo gledajte....polako...Prodali ste se...od makedonaca nece biti ni M vise! Vec ste se u stvari prodali....podelom na severnu itd.... Makedonci pognuli ste glave,sram vas bilo svojih dedova!!!!

  • SRB

    17. avgust 2021 | 21:52

    Ahhahah to je to clanstvo u NATO, za to sluze Makedonija, Albanija, Crna Gora...

  • Dokle vise!!!!

    17. avgust 2021 | 21:55

    Ma nosite se bre,još nam samo ovi trebaju,a znamo da će doći i u Srbiju!!!Gde će nego na Kosovo,sve se bojim da su studenti i humanitarci!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA