Na Dalmaciju se obrušio jak grad: Stradali usevi, temperatura pala za 15 stepeni

 
 ≫ 
  • 0

Radi se o gradu čija su najveća zrna bila u dimenzija i preko tri centimetra u prečniku

Grad nevreme, Ivanjca Foto: Ilustracija/RINA

Veoma visoke temperature zabeležene su danas u Dalmaciji, a u mnogim delovima su prelazile i 35 stepeni. Ipak, na pojedine delove regije sručilo se kratkotrajano, ali jako nevreme.

U nekim delovima Dalmatinske zagore, dolini Neretve i zaleđu Šibenika temperatura se približila i 39. podeoku. Ista vrednost je izmerena i u Vazdušnoj luci u Splitu, javlja Dalmacija danas.

Kako se navodi, u većem delu Dalmacije prevladavalo je sunčano vreme, ali je u popodnevnim satima došlo do prolazno jakog razvoja oblaka u delu Zagore, naročito na širem imotskom, a delimično i na vrgoračkom području.

Stanovnici iz Vinjana Donjih javljaju da ih je pogodio jak grad koji je padao oko pola sata koja. Prema prvim informacijama naneta je šteta poljoprivrednim kulturama.

Radi se o gradu čija su najveća zrna bila u dimenzija i preko tri centimetra u prečniku. Temperatura vazduha je, u kratkom vremenskom roku, pala za 15 stepeni.

Video: Ko je štitio Srbiju od grada i nepogoda pre protivgradnih raketa?

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA