Problemi u Hrvatskoj sa prijavom za vakcinu: Stigao poziv za drugu dozu, a još ni prva nije data

 
  • 2

U jednom trenutku u inboks su istovremeno stigla dva mejla

Covaxin vakcina korona virus Indija Foto: Tanjug/AP

Hrvatska platforma za vakcinacija protiv korona virusa "CijepiSe", pozvala je stariju Zagrepčanku na vakcinaciju drugom dozom, iako nikad nije ni prvu dozu vakcine primila. Gotovo u istom trenutku stigao je i drugi i-mejl, poziv za vakcinaciju cepivom koje je ranije odbila da primi, piše Dnevnik.hr.

Stariju Zagrepčanku je za vakcinaciju prijavila njena komšinica još u martu.

- Ona je starija žena, ima 75 godina i ne služi se računarom niti mejlom, pa me je zamolila da ja to uradim u njeno ime. Termin za vakcinaciju je stigao 7. aprila. U mejlu je pisalo da će komšinica biti vakcinisana AstraZenekom dan kasnije, 8. aprila, u posledpodnevnim satima - tvrdi žena za ovaj portal.

Kako navodi, s obzirom na to da je u to vreme bilo puno informacija o nuspojavama AstraZeneke, komšinica je odlučila da ne želi da primi tu vakcinu.

- Došla je kod mene, zvali smo telefonski broj iz mejla, 0800 0011. Nakon nekoliko sati uspele smo da dobijemo vezu, osoba koja se javila s druge strane telefonske linije objasnila nam je kako je u sistem unela da se komšinica ne želi da primi AstraZeneku i da će dobiti termin za novo cepljenje kad pristignu zalihe druge vakcine - navodi čitateljka Dnevnika.

Bilo je to 7. aprila u poslepodnevnim satima, dan pre termina koji je bio u prvom mejlu. U četvrtak, 29. aprila, sa platforme CijepiSe u njen inboks stigla su dva nova mejla.

- Istovremeno, u 14:49 su mi stigla dva maila s platforme. U prvom mailu je komšinica pozvana na primanje druge doze AstraZeneke 27. jula u prepodnevnim satima iako nikad nije dobila prvu dozu - navodi žena.

- U drugom mejlu su komšinicu pozvali ponovo na vakcinaciju AstraZenekom, bez obzira na to što je ranije rekla da ne želi da primi tu vakcinu, a termin je 4. maja u prepodnevnim satima. Obavestila sam je o tome šta se dogodilo, i rekla je da će se javiti svom lekaru jer od 'ovoga nema koristi' - zaključila je sagovornica Dnevnika.

O problemima s platformom za zakazivanje vakcinacije govorio je i premijer Andrej Plenković koji je poručio da će tehničke poteškoće biti rešene.

Nova koordinatorica za vakcinaciju HZJZ-a Marija Bubaš ranije je izjavila da su nepravilnosti na platformi otklonjene.

Video: Tiodorović o povlasticama za vakcinisane i uvođenju zelenih kartona

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • doćilo

    30. april 2021 | 11:19

    Ajte Hrvati u Lepu Srbiju na vakcinu nije daleko!

  • neno

    30. april 2021 | 15:31

    Valjda sad vidite braco Srbi koliko je nas komunizam unakazio a njima sve dao na nasu stetu.Volim samo Srbiju 🇷🇸😁🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA