Na putevima u Hrvatskoj za dva dana poginulo šest osoba, među njima i dete od 5 godina

 
 
 ≫ 
  • 1

Među žrtvama su i dva mladića, imali su 20 i 21 godinu

Kola, Sudar, Auto Saobraćajna nesreća / Foto: Pixabay.com

Za manje od 48 sati od nedelje do danas na hrvatskim putevima poginulo je čak šest osoba, među kojima i petogodišnje dete, prenosi Index.hr.

Prva tragična nesreća dogodila se u nedelju oko 13 sati u mestu Zapolje kod Nove Gradiške. Vozač je automobilom sleteo u kanal. Nije imao položen vozački ispit i koristio je moblni dok je jurio mokrim putem. Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor, izleteo s puta na travnatu površinu te sleteo u odvodni kanal.

Auto je potom udario u betonski rub i drveni stub javne rasvete te metalne stubove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo te udario u tri stabla.

Vozač je ispao iz auta i na mestu poginuo. U trenutku nesreće jurio je više od 180 km/h kroz naseljeno mesto i sve snimao mobilnim.

Imao je 31 godinu.

Kod Rijeke poginuo 59-godišnjak, s njim je u autu bila 18-godišnjakinja

Juče oko 19:15 došlo je do saobraćajne nesreće na državnom putu D3 između Svilnog i Čavala, u blizini Rijeke. Sudarila su se dva automobila. Jedan vozač, 59-godišnjak, poginuo je na licu mesta, dok je 18-godišnja putnica u istom autu teško povređena.

Teško je povređen i drugi vozač, 42-godišnjak. On je nepropisno preticao u zavoju te je usled neprilagođene brzine prilikom vraćanja u svoju kolovoznu traku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu metalnu ogradu i rub puta. Usled udara auto je odbačen te je u prevrtanju udario u drugi auto kojim je u istom smeru upravljao 59-godišnjak, nakon čega su oba auta sletela ispod nivoa puta.

Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Na mestu nesreće smrtno je stradao 59-godišnji vozač, a 18-godišnjakinja i 42-godišnji vozač prevezeni su u riječku bolnicu.

U blizini Zadra poginula dva mladića, imali su 20 i 21 godinu

Tri sata kasnije, oko 22:25 na državnom putu 306 u mestu Kožino kod Zadra takođe su se sudarila dva auta. Nesreća se dogodila kad je 18-godišnjak vozio sporednom ulicom u Ulici Put primorja, nakon čega je na raskrsnici prošao pored saobraćajnog znaka STOP i ušao u rasksrnicu a da pritom, iako je bio obavezan, nije propustio sva vozila koja se kreću ulicom na koju se uključuje.

Usled nepoštovanja prednosti prolaska prednjim delom automobila udario je u levi bočni deo auta kojim je upravljao 21-godišnjak. Nakon sudara 21-godišnjak je sleteo s puta i bočnim delom udario u saobraćajni znak i ogledalo, reklamni pano te betonski zid od kojeg se odbio i vratio na ulicu gde se zaustavio okrenut na boku. S njim je u autu bio 20-godišnji suvozač. Obojica su poginuli na licu mesta.

Kod Zeline poginulo 5-godišnje dete, bilo je u autu s majkom i sestrom

Još dve nesreće dogodile su se danas.

Jutros oko 8:20 kod Svetog Ivana Zeline poginulo je petogodišnje dete, a majka i starije dete su lakše povređeni. Prema policijskim informacijama, u naselju Tomaševec došlo je do sletanja vozila s puta.

Nešto pre podneva u tunelu Mala Kapela na auto-putu A1 poginuo je muškarac. Jedna osoba je povređena. U nesreći su učestvovala dva automobila.

Prema poslednjim informacijama iz HAK-a, prekinut je saobraćaj između čvorova Ogulin i Brinje u oba smera. Obilazak je preko državnog puta DC23 Ogulin - Josipdol - Brinje.

Video: Automobil proleteo kroz crveno i zamalo izazvao stravičnu tragediju

(Telegraf.rs)

Video: Čudni oblaci stoje nad Beogradom, ali prizor je fenomenalan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    20. april 2021 | 16:58

    U Hrvatskoj??? Sada mira i sna neću moći imati, tragedija i katastrofa, skandalozno. Tako i oni o nama pišu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA