Autopijaca u Sarajevu postala leglo korone: Gužvanjac raščišćen, plac ubuduće zatvoren

 
 ≫ 
  • 0

Takođe su 7. marta 2021. godine zbog prisustva više hiljada osoba na prostoru Autopijace kantonalni sanitarni inspektori, uz asistenciju policije, ispraznili pijačni prostor

sarajevo korona virus foto: pixabay.com

Sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo danas su privremeno zabranili rad Autopijace na Stupu dok se ne steknu uslovi za poštovenje higijensko-epidemioloških mera za sprečavanje širenja korona virusa.

Donošenje navedene mere usledilo je nakon što su inspektori u prepodnevnim satima izvršili usmereni inspekcijski nadzor na lokalitetu Autopijace, u ulici Kurta Šorka u Novom Gradu, a na osnovu obaveštenja IV Policijske uprave da se na tom lokalitetu nalazi više stotina ljudi, zakupaca i kupaca.

Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je grupisanje i okupljanje većeg broja ljudi na celom pijačnom prostoru, naročito u delu buvljaka, te je u momentu sačinjavanja zapisnika, shodno članu 57. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, zbog epidemioloških indikacija koje zahtevaju hitno poduzimanje mera, naređeno i da se prostor autopijace isprazni u skladu sa merama na snazi, odnosno u skladu sa dozvoljenim brojem prisutnih osoba na otvorenom prostoru.

Takođe su 7. marta 2021. godine zbog prisustva više hiljada osoba na prostoru Autopijace kantonalni sanitarni inspektori, uz asistenciju policije, izpraznili pijačni prostor i prekršajno sankionisali pravno i odgovorno lice subjekta nadzora shodno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, što će biti učinjeno i ovoga puta.

Video: Goga Sekulić snimila neverovatan prizor na Vidikovcu: Kafići ne rade, a pogledajte šta je ovde!

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA