Delegacija Crne Gore u Beogradu: "Bezbednost za turiste, posebno za one iz Srbije"

 
 
 ≫ 
  • 0

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, delegacija se danas susrela sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, čime je zaokružena dvodnevna poseta Srbiji

Jelena Borovinić Bojović, Ana Brnabić Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević/bg

Delegacija Vlade Crne Gore s ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović na čelu poručila je da su pripreme za letnju turisticku sezonu uveliko u toku i da će se Crna Gora truditi da obezbedi otvorenost i sigurnost za turiste, a posebno za one iz Srbije, kako bi mogli da uđu bez ograničenja i testova.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, delegacija se danas susrela sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, čime je zaokružena dvodnevna poseta Srbiji, navode podgoričke Vijesti. U saopštenju se navodi da se na sastanku razgovaralo o nastavku saradnje u borbi protiv pandemije korona virusa i bilateralnim odnosima.

Ministarka je prenela pozdrave Vlade Crne Gore Brnabićevoj i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i izraze zahvalnosti za dosadašnju pomoć u vakcinaciji građana Crne Gore.

Ona je istakla neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti i apostrofirala posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa, prenosi Tanjug.

Brnabić je poručila da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susedima u borbi protiv korona virusa, te dodala da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize.

Govoreci o bilateralnim odnosima, Brnabić je istakla da je temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a da se politički dijalog intenzivira.

Video: Brnabić: Želimo da gradimo mostove bratstva sa Crnom Gorom

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA