Ministarka zdravlja Crne Gore: Posebna zahvalnost bratskoj i prijateljskoj Srbiji na 2.000 vakcina

 
 
  • 11

- Posle više mojih razgovora sa uvaženim kolegom doktorom (Zlatiborom) Lončarom, kao i potpredsednika Vlade Abazovića sa premijerkom Anom Brnabić, prve vakcine biće u sredu na podgoričkom aerodromu - kazala je ministarska zdravlja Crne Gore

Ruska vakcina protiv korona virusa Sputnjik V Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović potvrdila je da će danas na podgorički aerodrom stići 2.000 doza ruske vakcine "Sputnjik V", koje su obezbeđene u dogovoru sa Srbijom.

Ona je najavila da se u narednim danima očekuje još 2.000 doza iste vakcine, pišu "Vijesti", a prenosi Tanjug.

- Prvi od tih pregovora koji nam donosi vakcinu je onaj koji vodimo sa nama susednom i prijateljskom Srbijom. Posle više mojih razgovora sa uvaženim kolegom doktorom Zlatiborom Lončarom, kao i potpredsednika Vlade Abazovića sa premijerkom Anom Brnabić, prve vakcine biće danas na podgoričkom aerodromu. Kao lekar i humanista koji je od prvog dana u crvenoj kovid zoni i direktnoj borbi sa virusom, u ime Vlade, Ministarstva i svoje lično ime želim da izrazim posebnu zahvalnost bratskoj i prijateljskoj državi Srbiji, koja je u ovom važnom trenutku prepoznala našu potrebu i pružila ruku našoj državi i svim našim građanima - kazala je Borovinić Bojović u video poruci.

Potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović najavio je da će premijer Srbije Ana Brnabić predati donaciju premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću.

- Vlada Crne Gore izražava veliku zahvalnost za ovaj nesebični i humani gest, koji je odličan uvod u bolju bilateralnu saradnju dve države -  rekao je Abazović.

Video: Rusija poslala novih 50.000 doza vakcina Sputnjik V

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    17. februar 2021 | 07:34

    Ima se, može se, daje se.Trenutno je preko 20.000 ljudi u Srbiji uskraćeno vakcinacijom i niko ih nije pitao da li se odriču svoje vakcine.Baš me interesuje da li bi ih se odrekli njihovi zemljaci koji žive u Srbiji kada bi im se postavilo pitanje, vakcine, vama ili njima?

  • Salamander

    17. februar 2021 | 07:49

    Sta uradi milogorska diktatura sa narodom, iz mrznje prema Rusima nece sami da naruce.

  • Respirator

    17. februar 2021 | 08:40

    Da ne bude da su im vakcine otete,tj.kupili od Rusa via Belgrade? Kad vakcinises sve stanovnike Srbije i ostane viska,onda pokloni(doniraj)drugima!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA