Hrvat bivšu devojku držao zatočenu, nova ga skrivala od policije: Uhapsili ga posle dva meseca

 
 
 ≫ 
  • 0

Prilikom hapšenja, osumnjičeni je elektrošokerom teško povredio dvojicu policajaca

Silovanje, zlostavljanje, maltretiranje, devojka Foto-ilustracija: Shutterstock

U Hrvatskoj je uhapšen muškarac (30) koji se tereti za više krivičnih dela, između ostalog i otmicu i nanošenje telesnih povreda. Prilikom njegovog hapšenja, povređena su i dvojica policajaca, koje je osumnjičeni "prodrmao" elektrošokerom.

Za osumnjičenim je bila raspisana poternica nakon što se u decembru, s lakšim povredama glave i tela, i povredama od vezivanja u pulsku bolnicu javila žena (40) koju je 30-godišnjak danima držao zatočenu u sobi. Kako nezvanično saznaje 24sata, nesrećna žena je njegova bivša devojka. Međutim, njegovo privođenje nije bilo nimalo jednostavno, a rezultiralo je na kraju i povređivanje dva policajca elektrošokerom.

Policija je saopštila da je 30-godišnji hrvatski državljanin počinio krivična dela pretnja, protivpravno oduzimanje slobode, neovlašćeno snimanje, neovlašćena upotreba tuđe pokretne stvari i prisila prema službenom licu, a da je 20-godišnja hrvatska državljanka počinila krivično delo pomoć počinitelju nakon izvršenja krivičnog dela. Navodno je 20-godišnja saučesnica nasilnikova sadašnja devojka.

Policija je intenzivno tragala poslednjih dana za muškarcem za kojim je bila raspisana poternica zbog sumnje da je u decembru prošle godine počinio krivična dela na štetu 40-godišnje žene.

- Policija je 12. decembra dobila dojavu da je 40-godišnjakinja uspela da pobegne muškarcu koji ju nekoliko dana držao zatvorenu u stanu. Utvrđeno je kako je osumnjičeni 9. decembra u stanu u Puli fizički napao ženu, vezao joj ruke lisicama i zaključao je u stan, a potom ju je u večernjim satima automobilom prevezao u drugi stan na području Pule. Tamo je ženu ponovno fizički napao, pretio joj, te ju je do 12. decembra držao zaključanu u jednoj sobi - rekla je Nataša Rodić iz policije.

Kako navodi, osumnjičeni je ispred sobe postavio kameru koja je bila povezana s njegovim mobilnim telefonom kako bi imao nadzor nad njom u svakom trenutku.

- Žena je 12. decembra uspela da iskoristi nepažnju počinitelja i pobegne, a kod 30-godišnjaka je ostalo njeno vozilo koje je muškarac neovlašćeno uzeo. Ženi je u pulskoj bolnici pružena pomoć i utvrđeno je da je lakše povređena - rekla je Rogić.

Kako prenosi 24sata, žena je danima bila zatočena i zlostavljana, a uspela je da pobegne kada ju je nakratko pustio iz "sobe pakla", te je iskoristivši njegovu nepažnju pobegla glavom bez obzira. Policajci su tragali za počiniteljem, a 2. februara oko 1 sat uočili su na Usponu Vincenta iz Kastva sumnjivog muškarca i pokušali su da ga legitimišu. On se oglušio na naredbe policijskih službenika i pružao je aktivni otpor, zbog čega su policijski službenici nad njim primenili sredstva prisile.

Međutim, osumnjičeni je elektrošokerom uspeo lakše da povredi dvojicu policajaca i dao se u beg. Tada je policija pojačala potragu, te su dva dana kasnije, 4. februara u popodnevnim satima, u stanu uhapsili osumnjičenog. Osim njega, uhapsili su i 20-godišnjakinju, za koju je utvrđena sumnja da je pružala smeštaj 30-godišnjaku kako bi se sakrio od policije, iako je znala šta je učinio.

Prilikom hapšenja počinitelja policija je pronašla 12.7 grama amfetamina, 7.1 gram marihuane i pet tableta Normabela. Osumnjičenom je izdat prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA