Andriji, koji je otvorio teretanu u Zagrebu uprkos zabrani, preti dve godine zatvora

 
 
 ≫ 
  • 1

U teretani je vežbalo nekoliko ljudi, a policije je legitimisala sve

Andrija Klarić Printskrin: Facebook/Andrija Klaric

Uprkos zabrani, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci Andrija Klarić jutros je otvorio vrata tog objekta, nekoliko ljudi je došlo da vežba, a onda su u objekat ušli pripadnici policije i inspekcije i zabranile pristup svima pa i novinarima, kojih je bilo u velikom broju.

Klarić je priveden i biće prijavljen za krivično delo, prenosi Index.hr.

Policija: Zatekli smo ga uz četiri osobe koje su vežbale

- Danas oko 7:45 u Zagrebu u II zagorskoj ulici, policijski službenici utvrdili su kako teretana posluje, uprkos zabrani, tj. protivno Odluci Štaba civilne zaštite RH. Na navedenoj adresi, u unutrašnjosti teretane, zatečeni su 51-godišnji vlasnik te četiri osobe koje su vežbale uz četiri osobe na samom ulazu u navedeni prostor. Zbog sumnji na nepoštovanje preporuka i mera Štaba, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u saradnji s Direkcijom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem preduzimanja mera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu - stoji u saopštenju zagrebačke policije.

Hrvatski mediji prenose da je policija legitimisala sve ljude koji su vežbali u teretani.

Sumnjaju da je počinio krivično delo

- U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo "Širenje i prenošenje zarazne bolesti" iz članka 180. st. 1. Krivičnog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predat pritvorskom nadzorniku - stoji u policijskom saopštenju.

Epidemiloške mere u Hrvatskoj su produžene prošle sedmice do 15. februara, uz minimalna popuštanja u oblasti školstva i profesionalnog sporta, a terase kafića i restorana, kao i teretane ostale su zatvorene.

Klarić je otvaranje teretane najavio na Fejsbuku.

Prete mu do dve godine zatvora

Stavka 1. članka 180 Krivičnog zakona, koji definiše kaznu za delo za koje policija sumnjiči Klarića, kaže da Klariću prete do dve godine zatvora.

- Ko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno telo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu meru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, odnosno za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti od kojih mogu oboleti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude, kazniće se kaznom zatvora do dve godine - stoji u stavci zakona na koji se poziva policija u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOLE

    1. februar 2021 | 19:46

    Hoce lopine da mu uzmu teretanu, uvijek imaju neku foru za otudjit. Zato ljudima prekipi drzavni lopovluk.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA