Gradonačelnik Petrinje o novom zemljotresu: "Gadno smo se uzmrdali"

 
 
  • 2

- Petrinja je svakodnevno uzdrmana i taman kad smo se nadali da ćemo imati neku mirniju noć, uvek nam dođe ili pred kraj večeri ili sutra ujutro za dobro jutro - kazao je čelnik ovog grada

Zemljotres u Hrvatskoj, Petrinja Foto: Tanjug/HINA/DAMIR SENCAR

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kazao je da je novi zemljotres koji je večeras pogodio taj grad, "gadno uzdrmao" to mesto.

- Odmah su procenili da je potres preko 5 stepeni, gadno smo se uzdrmali. Petrinja je svakodnevno uzdrmana i taman kad smo se nadali da ćemo imati neku mirniju noć, uvek nam dođe ili pred kraj večeri ili sutra ujutro za dobro jutro. Osuđeni smo na život ovde, da radimo s entuzijastima, da slažemo, da pomažemo, da pružimo ruku ljudima i da obilazimo ljude - kazao je Dumbović za N1, a prenosi portal "24 sata".

Dumbović je istakao da se posle svakog jačeg potresa rednovno javljaju premijer Andrej Plenković i predsednik Zoran Milanović.

- Naša komunikacija je na visokom nivou, očigledno da i oni žele da budu spremni u svakom trenutku da dođu u Petrinju i pomognu ljudima - rekao je on.

Gradonačelnik Petrinje pojasnio je i ko trenutno kuva hranu za građane Petrinje.

- Nije sve na građanima, sve je na dobrim ljudima, na ugostiteljima, jednim delom i na velikim improvizovanim prostorima kao što je trg gde smo danas podelili 8.000 obroka i tamo su uslovi nemogući. Da bi došao do njih, mora da se dođe sa tri strane, a sa tri strane su blokade jer je centar razrušen - dodao je on.

Video: Gradonačelnik Petrinje držao uživo konferenciju, a onda je krenulo sve da puca, ruši se...

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    6. januar 2021 | 21:25

    Eee teško njima. Pasoše u ruke i razlaz po belom svetu. Budu li čekali od Zokiše i Plenkiše pomoć dočekaće još mnoogoo zima u kolima ispred porušene kuće. Valjda im je to već jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA