Ovaj video prikazuje sve zemljotrese koji su pogodili područje oko Petrinje u dva dana

 
 
 ≫ 
  • 0

U opisu videa stoji kako se 28. decembra 2020. u 6 sati i 28 minuta dogodio jak zemljotres magnitude 5 s epicentrom kod Petrinje

Seizmološka služba RH odseka Geofizike sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta objavila je video koji prikazuje sve zemljotrese koji su se dogodili oko Petrinje prošlog ponedeljka i utorka.

U opisu videa stoji kako se 28. decembra 2020. u 6 sati i 28 minuta dogodio jak zemljotres magnitude 5 s epicentrom kod Petrinje.

Isti dan, usledilo je još nekoliko jačih potresa, a naredni dan 29. decembra 2020. u 12 sati i 19 minuta područje oko Petrinje pogodio je razoran potres magnitude 6,2 nakon kog su usledili brojni naknadni potresi, javlja Index.

Video prikazuje epicentre svih analiziranih potresa koji su se dogodili 28. i 29. decembra 2020. godine. Kružići su proporcionalni magnitudi potresa, a vreme je prikazano u UTC vremenu (engl. Coordinated Universal Time), koje je za jedan sat manje od onog u Hrvatskoj, objavila je Seizmološka služba.

Video: Dron pokazao svu katastrofu koju je napravio zemljotres u Petrinju

(Telegraf.rs)

Video: Nastavak suđenja protiv roditelja dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u O.Š. "Vladislav Ribikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA