Objavljen identitet mladih koji su stradali u Posušju: Nisu imali ni dvadeset godina

 
  • 39

Svi su imali samo 19 godina, bili su rođaci i susedi

Posušje mesto tragedije, stradalo osmoro mladih Posušje / Foto: Tanjug/HINA

Hrvatski mediji objavili su identitet osmoro mladih ljudi koji su stradali u novogodišnjoj noći u selu Rakitno kod Posušja.

Poginuli su I.M, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, s prebivalištem u Poklečanima, Posušje, S.R. rođen 27. 9.2001. u Posušju s prebivalištem u Poklečanima, Posušje, M.R. rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj s prebivalištem u Posušju, Ž.P. rođena 15. 9. 2001. u Splitu s prebivalištem u mjestu Vrpolje, Posušje, M.S. rođena 4. 8.2001. u Splitu s prebivalištem u Sutini, Posušje, S.P. rođen 22. 9.2001. u Mostaru s prebivalištem u Vrpolju, Posušje, M.P. rođena 16. 4. 2001. u Splitu s prebivalištem u Vrpolju, Posušje, S.J, rođen 9. 8.2001. u Mostaru s prebivalištem u mjestu Batin, Posušjem piše Slobodna Dalmacija. 

Od osmoro smrtno stradalih u novogodišnjem slavlju, čak ih je šestoro iz Rakitnog, malog mesta kod Posušja.

- Možete samo zamisliti što to znači za ovo mesto od 1.500 stanovnika. Svi su bili ista generacija, znali se i družili od malih nogu, a i sve su im porodice međusobno rodbinski povezane ili su prvi susedi. Bože sačuvaj! - kazao je jedan od stanovnika Rakitnog za Slobodnu Dalmaciju.

Na mestu gde se dogodila tragedija stigla je i rodbina i roditelji nastradalih tinejdžera. Kako piše BHRT, jedva stoje na nogama skrhani od bola i tuge, dok meštani Posušja s nevericom gledaju u pravcu vikendica gde su mladi pronađeni nakon proslave Nove godine.

Video: Pronađeno pet tela u stanu

(Telegraf.rs)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš Novi Sad

    1. januar 2021 | 23:18

    Ebem ti vest kad sam i ušao da pročitam! 🥺 Deco,počivajte u miru Božijem. Prestrašno,ledi krv u žilama. Eto šta može da uradi nepažnja jedna. Roditelji učite decu na vreme,ponavaljajte im i 100 puta ako treba. Jedan je život!

  • Marina

    1. januar 2021 | 22:27

    Ovo je toliko mučno, tragično da samo tera suze na oči. 😥😥

  • Borislav

    1. januar 2021 | 23:38

    Zašto tužna sudbino ! Zar je ova 2021 koju smo jedva dočekali da dodje morala baš tolike žrtve da uzme. Zar posle zemljotresa koji je odneo žrtve a medju ostalim i jednu mladu devojčicu. Ne još još je moralo da se desi da 8 mladih izdanika koji još nisu ni omirisali život, andjeli koji su želeli samo da zajedno dočekaju Novu godinu. Dočekali su je na žalost ali nisu očekivali da pošto su čestititali jedni drugima da će ih omamiti plin, uspavati i zajedno odvesti u smrt. Drage porodice :Primite moje iskreno saučešće za Vašom nedužnom decom koja su samo želela da žive i da se raduju životu. Morate hrabro kroz život da čuvate Vaše porodice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA