"Upomoć, ubiće mamu": Izbo dvoje ljudi u Osijeku, sebe krenuo da kolje, dan ranije prijavljen

 
 
 ≫ 
  • 2

* Nasilnik je dan ranije bio prijavljen za porodično nasilje, ali su ga pustili na slobodu * Žrtvu vrebao iz kafića * Izbo partnerku pred detetom

Ubistvo nožem, ubio ženu, muškarac, krvav nož, napad Foto: A. Nalbantjan

Troje ljudi, među kojima je i napadač, teško su povređeni u napadu nožem koji se u subotu oko 18 sati odigralo ispred zgrade u Osijeku.

Tamo je, naime, 46-godišnjak naoružan nožem fizički nasrnuo na ženu (43) sipred ulaza zgrade u kojem je stanovala sa svojim detetom, koje ima samo 14 godina. Dete je u trenutku napada bilo s majkom i kada je muškarac napao ženu, dete je počelo da viče: "Upomoć! Ubiće mi mamu! Zovite policiju!" Na te je krike reagovao je 50-godišnji muškarac koji je slučajno prolazio pored zgrade i fizički je krenuo na napadača. U toj borbi i sam je zadobio ubodnu ranu, a napadač je potom istim nožem naneo i sebi povrede u predelu vrata zbog čega su sve troje kolima Hitne pomoći prevezeni u KBC Osijek.

Komšinica čula krike deteta

- Bio je to grozan prizor. Prvo sam čula krike deteta koje je zapomagalo i zvalo u pomoć, pa sam jednom dečku koji je naišao rekla da odmah zove policiju, jer ja nisam uz sebe imala telefon. Ali, to se sve vrlo brzo izdogađalo, a i policija je brzo došla. Taj koji je napao ženu ležao je na pločniku, a ona je sedela oslonjena na zid zgrade držeći se rukom za leđa, dok je dete plakalo - priča žena koja se našla tu.

Ona kaže da je povređen još jedan čovek koji je, kako je kasnije čula, priskočio ženi u pomoć.

- Na pločniku sam videla i plastičnu kutiju za noževe u kojoj je bio još jedan manji nož, pa pretpostavljam da je napadač neposredno pre možda i kupio nove noževe - rekla je za Jutarnji jedna gospođa koja se našla u neposrednoj blizini mesta napada.

Napadaču su u KBC Osijek konstatovane teške telesne povrede opasne po život, a u takvom je stanju, prema nezvaničnim informacijama bio i u nedelju. Napadnuta 43-godišnjakinja i 50-godišnjak koji joj je pomogao zadobili su teške telesne povrede, ali se nesrećnoj ženi, stanje u nedelju pogoršalo.

Ona ga prijavila za porodično nasilje, nadležni ga pustili na slobodu

Ovoj drami je, prema informacijama lista, prethodila ona koja se zbivala dan ranije, u petak 6. novembra. Muškarac (46) i žena (43) bili su u vezi, a ona ga je u petak prijavila zbog porodičnog nasilja i priveden je u PU osječko-baranjsku gde je predat pritvorskom nadzorniku i zadržan 24 sata.

U subotu ujutro prebačen je u Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku uz prijavu za porodično nasilje, ali dežurni tužilac nije našao elemente za podnošenje zahteva za određivanje istražnog zatvora, nego je 46-godišnjaka pustio da se brani sa slobode, odredivši mu mere opreza u odnosu na njegovu partnerku.

Međutim, žena je u kasnim poslepodnevnim satima, možda nekih 45 minuta do sat vremena pre samog napada prijavila policiji da ovaj pokušava s njom da stupi u kontakt. Prijava je prosleđena i državnom tužilaštvu, ali ubrzo nakon toga dogodio se krvavi napad.

Inače, jedan komšija je rekao kako je video da je u subotu poslepodne policija izlazila iz zgrade upravo na ulazu gde se dogodio napad i gde su i u nedelju na pločniku bili vidljivi tragovi krvi, ali je za sada nepoznanica jesu li tamo bili zbog spomenutog slučaja porodičnog nasilja ili je u pitanju nešto drugo.

Muškarac je, inače, i ranije bio poznat po nasilničkom ponašanju, pa čak i svojevremeno osumnjičen za pokušaj ubistva. Napadač je, prema rečima očevidaca iz obližnjeg kafića, u njemu sedeo nekih sat vremena pre napada i to uz izlog. Pio je pivo i svako malo provirivao prema ulazu u stambeni deo zgrade, a onda je u jednom trenutku izašao. Nakon toga usledio je napad.

Video: Pucnjava u Beču: Sumnja se da je 7 osoba ubijeno kod sinagoge

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    9. novembar 2020 | 11:00

    Svaka cast za gospodina koji je priskocio u pomoc ima lavlje srce ,zelim brz oporavak njemu i povrijedjenoj zeni ,dijetetu da brzo zaboravi traumu

  • Marija

    10. novembar 2020 | 18:49

    Non stop pricaju "prijavi nasilje", a kada prijavis oni ga puste da zavrsi zapoceto!!! I to su pustili coveka prethodno osumnjicenog za pokusaj ubistva!!! PUU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA