Situacija u Crnoj Gori alarmantna: "Neodgovorno ponašanje imaće teške posledice"

 
 
  • 86

V. d. direktorka KCCG rekla da smo "poslednjih dana svi bili svedoci neodgovornog ponašanja velikog broja građana"

Koronavirus, crna gora Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Situacija u Crnoj Gori kada je u pitanju epidemija izazvana korona virusom je alarmantna, saopštila je danas Danijela Raonić, v.d. direktorka Kliničkog centra Crne Gore.

- Poslednjih dana svi smo bili svedoci neodgovornog ponašanja velikog broja građana, ali i onih koji treba da daju primer svojim zvanjem i strukom. Sve to imaće nesagledive posledice, sa kojima ćemo se suočiti u narednom periodu - istakla je Raonić, saopšteno je iz KCCG.

Ona je dodala da KCCG i ceo zdravstveni sistem, uprkos velikom pritisku i sve većem broju obolelih, uspeva da odgovori na sve izazove i pruži adekvatnu zdravstvenu uslugu svakom pacijentu.

- Ipak, ukoliko se svi zajedno ne budemo pridržavali neophodnih mera zaštite, napori zdravstvenog sistema biće uzaludni. Zato još jednom pozivam celo stanovništvo na odgovorno ponašanje, posebno zdravstvene radnike, koji pored ozbiljnog i napornog rada, treba u svakoj prilici, apsolutnim poštovanjem propisanih mera zaštite, prvi da daju primer adekvatnog ponašanja i brige o svom i zdravlju svih nas. Ne smemo da dozvolimo da zbog neprimerenog i neodgovornog ponašanja plaćamo najveću moguću cenu, a to je gubitak ljudskog života - rekla je Raonić.

Podsetimo u Crnoj Gori se narednih dana očekuje drastično pogoršanje situacije u toj zemlji, s obzirom na to da je primećeno da u Podgorici nisu poštovane epidemiološke mere na sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Video: Pište monitori, pacijenti u komi, neki intubirani: Ovako izgleda crvena zona Infektivne klinike

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savo

    2. novembar 2020 | 13:30

    I milo se trideses' godina neodgovorno ponašao pa smo preživjeli.

  • De Miro

    2. novembar 2020 | 13:49

    Uprkos upozorenjima gori fanatizam na ovim prostorima odavno nije vidjen. Srbija treba na 15 dana zatvoriti granicu sa CG kao i prema RS odnosno BiH. Iz CG ce nam rasiriti koronu jer nikakvih se oni protiv-epiedemioloskih mera nisu drzali.

  • Lejla

    2. novembar 2020 | 13:30

    Za mene je važnije što je sad situacija antiratna nego što je sa koronom alarmantna...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA