Andrej Plenković bio meta napada u Zagrebu: "Zna se ko je prvi čovek u toj zgradi"

 
 
  • 0

- Taj događaj nije rezultat rada Vlade već socijalne slike u državi - kaže Banožić

Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/HINA/Edvard Susak

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić kazao je da je meta napada od pre nekoliko dana u Zagrebu na Markovom trgu bio i premijer te zemlje Andrej Plenković.

Banožić je istakao da su dosadašnji rezultati istrage pokazali da je atak 22-godišnjeg Danijela B, koji je otvorio vatru na policiju, zapravo čin organizovanog dela.

Ministar Banožić je objasnio da se “zna ko je prvi čovek u toj zgradi” koja je napadnuta.

- Taj događaj nije rezultat rada Vlade već socijalne slike u državi. Ovo što se dogodilo je rezultat nečega i sigurno nije rezultat pojedinog člana Vlade ili celokupnog rada Vlade ili premijera kako to žele da prezentuju oni koji se sakrivaju iza različitih stranki ili nekakvih pokreta. Ovo je rezultat socijalne slike koju imamo u državi, jedne osetljivosti - rekao je Banožić, a prenosi “Večernji list”.

On je istakao da bi Markov trg trebalo da ostane otvoren za građane posle napada, ali uz određenu proceduru koja bi morala da se poštuje.

- U većini sredina gde su na trgovima službene ustanove, to se organizuje na poseban način. Trebalo bi da bude više reda i to pogotovo kada je reč o tome ko se kreće ispred samog ulaza Vlade - kazao je Banožić.

Podsećanja radi, Danilej B. pucao je pre dva dana na policiju iz automatske pušte na Markovom trgu i teško ranio jednog pripadnika organa reda. Napadač je potom izvršio samoubistvo.

Video: Dan posle oružanog napada u Zagrebu: Markov trg blokiran

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA