Ceo razred splitske gimnazije u samoizolaciji zbog korona virusa: Čekaju se rezultati testa

 
 
 ≫ 
  • 1

Jedna učenica požalila se na visoku temperaturu i odmah se javila epidemiolozima

Laboratorija Vatreno oko, Niš, Ana Brnabić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Celom razredu Druge filološke gimnazije određena je samoizolacija zbog korona virusa, kazala je direktorka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije prim. dr sc. Željka Karin.

Radi se o učenici Druge filološke gimnazije u Splitu koja je prijavila da ima povišenu telesnu temperaturu i odmah javila epidemiolozima, javlja N1, a prenosi Index.

Karin je istakla da je u sredu urađen test na korona virus, a rezultati bi trebalo da budu poznati danas. Do tada su, s obzirom na visok rizik, epidemiolozi su odlučili da stave ceo razred u samoizolaciju dok ne dođu rezultati testa.

Ovo je prvi slučaj samoizolacije celog razreda u Hrvatskoj. Ako test bude pozitivan, samoizolacija razreda će se nastaviti u naredne dve nedelje, a ako bude negativan, đaci se odmah vraćaju u školske klupe. U samoizolaciji su i profesori koji su bili u kontaktu s razredom, istakla je Karin.

Video: Avgust je, a za hrvatski turizam kao da je decembar, u dubokom je minusu

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    10. septembar 2020 | 07:19

    Juce sam malo diskutovao sa nemackom zdrastvenom organizacijom u vezi korone u rumuniji I hrvatskoj gde navode pojedinacne gradove gde je opasno ici u rumuniji vec tri nedelje preko hiljadu dnevno obolelih I preko cetrdeset umrlih u hrvatskoj isto u porastu zasto su stavili samo dalmaciju kao opasnu a kaze 80% hrvatske je pod crvenim ja joj rekoh citao sam od juce izvestaj nije tako ali dobro njihov problem za nas je sve problem sto mi necemo moci nasu familiju lako da posecujemo jer od 15 septembra obavezno placanje testa od 100 do 250 tako rece gospodja a I citao sam pre nedelju dana znaci za svoje turiste su ucinili uslugu a nas strance ko si..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA