"Potrebna nam je vlada stručnjaka": Abazović o promenama posle izbora u Crnoj Gori

 
 
  • 5

On je negirao da ga je Đukanović zvao na razgovore povodom formiranja vlade

Dritan Abazović Printskrin: Youtube/Crno na bijelo

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović izjavio je danas da je važno što je opozicija uspela posle 30 godina pobedi DPS, istakavši da je dobro što je ta politička frakcija “doživela brodolom”.

-  Dobro je za Crnu Goru što je DPS doživeo brodolom - rekao je Abazović u razgovoru za TV Prva.

On je, takođe, negirao da ga je Đukanović zvao na razgovore povodom formiranja Vlade Crne Gore.

- Đukanović me nije zvao, to su spekulacije koje su prilično neozbiljne. Nismo mi opcija sa kojom neko može da se igra. Mi smo jedina opcija koja ni za šta nikome ne odgovara, osim biračima i građanima, kod nas nema tajkuna, finansijera, podrške sa strane - navodi on.

Abazović je, takođe, istakao da postoji razmimoilaženje u stavovima sa budućim koalicionim partnerima, ali smatra da može doći do promene zajedno sa stručnim ljudima i ekspertima.

- Ekspertska vlada je najbolje rešenje. Jesmo različiti, ali ovde ne može da se desi promena odjednom. Usaglasili smo se oko osnovnih principa, oko toga da bi vladu trebalo da vode stručni ljudi. Ne isključujem ni mogućnost da neko iz DPS bude u strukturi ako nije umešan u kriminalne poslove, ne treba da se ponašamo militantno, kao prethodna vlada. Treba da budemo integraciona vlada. Mi smo malo društvo, i sve ljude koji su stučni i koji mogu da pomognu da se promene dese moramo da okupimo, pa da za dve ili četiri godine ponovo imamo izbore, koji će biti slobodni i fer. Onda ćemo da pričamo o saradnji - rekao je Abazović.

Video: Krivokapić: Desila se sloboda, pružamo ruku pomirenja

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peko

    4. septembar 2020 | 11:12

    Ok je ovaj lik samo ne treba mnogo da buče, ipak je on od opozicije osvojio najmanje glasova. A pro-srpski demokratski front najviše. Prema tome treba da bude pažljivi sa izjavama. Da CG nece biti ni Srpska sparta ni velika albanija to upoređenje nije na mjestu.

  • Aleksa

    4. septembar 2020 | 12:05

    Vidim pocelo je vec hapsenje Milovih ljudi za kradju izbora. Polako sve izlazi na videlo sta je diktator radio. I na njega ce doci red...

  • Bora

    4. septembar 2020 | 15:04

    Počeo da popušta.Koji član DPS-a u vladi nije gazdin čovek i nije zavukao ruku u državnu kasu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA