Bogati biznismen konačno uhvaćen zbog veza s prostitucijom kod kluba Marina: Zaradio 21 milion

 
 
 ≫ 
  • 0

*Slučaj je povezan sa odnedavno zatvorenim klubom "Marina"

Prostirucija, žena, muškarac, noge Foto: Shutterstock

Pre šest godina svečano je otvoren klub "Marina" na Ajševici kod Nove Gorice u Sloveniji, gde bi trebalo da se ostvare najluđi (erotski) snovi. Ali snovi, za najmanje 18 optuženih, pretvorili su se u pravu noćnu moru nekoliko godina kasnije.

Policijska racija dovela je do najopsežnijeg suđenja za organizovanu prostituciju u Sloveniji, koje je na koprskom sudu počelo krajem decembra prošle godine. Tokom istrage istražitelji su došli i do zloglasnog biznismena Sergeja Racmana, bivšeg vlasnika Koloseuma u ​​Ljubljani, koji je od leta 2018. bio nedostupan slovenačkim organima za sprovođenje zakona. Kao što je sam tada najavio, bio je u inostranstvu iz poslovnih razloga, što policiju nije sprečilo da izda međunarodnu poternicu.

Prema nezvaničnim informacijama, prenosi Dnevnik.si, kanadske vlasti uhapsile su ga pre nekoliko dana.

- Slovenačka policija primila je u sredu obaveštenje da je pronašla i uhapsila slovenačkog državljanina, za kojim je bila raspisana poternica, dat evropski nalog za hapšenje i međunarodni nalog za učestvovanje u kriminalnoj grupi koja se odnosi na zloupotrebu prostitucije - potvrđeno je slovenačkoj policiji, ali imena uhapšenih nisu obelodanjena.

Sudske vlasti sada moraju poslati Kanadi dokumentaciju na osnovu koje bi ga mogle izručiti Sloveniji.

Zaradio 21 milion

Specijalizovano državno tužilaštvo u optužnici sa više od 400 stranica navodi da Marina nije običan erotski klub, jer su pružaoci seksualnih usluga mogli ući u nju tek nakon prethodne registracije („običnim smrtnicima“ je bilo zabranjeno da uđu). U četiri godine rada, očekuje se da je tamo svoje usluge gostima pružilo najmanje 413 devojčica, od kojih najviše Rumunke, Bugari i državljani zemalja bivše Jugoslavije, a tokom ovih godina očekuje se da su okupili i nešto manje od 200.000 muškaraca, oko 200 dnevno.

Devojke, žrtve prostitucije, trebalo je da plate 70 evra za ulazak, imale su određenu tarifu za seksualne usluge, a ako se nisu pridržavale pravila, bile su "izbačene" iz kluba i zabranjen im je ulazak. Ulaz za goste kretao se od 60 do 80 evra, za dodatna zadovoljstva se plaćalo odvojeno. Po navodima tužilaštva, pola sata intimnijeg druženja koštalo ih je 70 evra, a cena bi se udvostručila za jedan sat.

Optuženi je za četiri godine zaradio oko 21 milion evra.

Posle dve godine tajnog nadzora, prisluškivanja i tajnog rada, policija je izvršila raciju 2018. godine, uhapsila osumnjičene (vlasnike, menadžere, taksiste, računovođu, recepcionare, obezbeđenje) i zatvorila klub. Niko od njih nije priznao navodna dela, a njihovi branioci insistiraju da to uopšte nije prostitucija, jer su navodne žrtve radile u lokalu bez prinude i ostvarivale basnoslovan profit.

Prostirucija, žena, muškarac, novac Foto: Shutterstock

Kako se Sergej Racman našao u priči? Računi kompanija ljubljanskih biznismena kažu da se koriste za prenošenje zarade od Marine, a u Vrtojbi bi trebalo da bude formiran još jedan sličan klub sa uključenim. Kako je bio u inostranstvu, sud mu nije mogao dostaviti optužnicu do početka suđenja, pa će mu se suditi odvojeno.

Makroi, ne prostitutke

Od 2003. prostitucija je u Sloveniji dekriminalizovana, što znači da se prostitutke ne progone, ali svodnici ili trgovci belim robljem, tj. oni koji zloupotrebljavaju prostituciju u svoju korist, moraju odgovarati za svoje postupke. Žrtve često ne žele da učestvuju u postupku, što otežava krivično gonjenje takvih zločina.

Video: Hapšenje makroa u Beogradu: Policija privela devet osoba zbog podvođenja

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA